700 ferske millioner til Enitel

Enitel har sikret seg økonomi til å gjennomføre sine planer i det norske telemarkedet. En emisjon på 700 millioner kroner er nå garantert fulltegnet.

Enitel har sikret seg økonomi til å gjennomføre sine planer i det norske telemarkedet. En emisjon på 700 millioner kroner er nå garantert fulltegnet.

- Enitel har nå fullfinansiert selskapets forretningsplan. Dette gir oss den finansielle fleksibiliteten til å utvikle et UMTS-nett gjennom Broadband Mobile. Samtidig skal vi ekspandere videre gjennom å øke kapasiteten i vårt eget nett, og bygge flere aksesser for å styrke vår posisjon som en aktør i bredbåndsmarkedet, sier administrerende direktør i Enitel, Øyvind Hauge i en pressemelding.

Hauge har så langt bestyrt et teleselskap der pengene har forsvunnet raskere ut av kassen enn de har kommet inn. Enitel kjøpte som kjent Telias norske virksomhet i januar 2000 for nærmere 2 milliarder kroner. Med dagens emisjonskurs er Enitel verdsatt til i underkant av 1,5 milliarder kroner.

Emisjonen som markedet fikk et forvarsel om på onsdag da aksjen ble suspendert på Oslo Børs, skal bidra til at selskapet kan gjenomføre sine forpliktelser knyttet til tredje generasjons mobiltelefoni.
Les også denne saken om Enitel fra torsdagens digitoday.no: Enitel: Send mer penger

I Broadband Mobile eier selskapet sammen med finske Sonera 50 prosent hver, men Enitel leter nå etter kjøpere til 15 prosent av aksjene.


På et styremøte i Enitel torsdag ble det bestemt å kalle inn til en ekstraordinær generalforsamling 2. april, der styret foreslår å øke aksjekapitalen i selskapet med 700 millioner kroner ved å utstede 17.500.000 nye aksjer pålydende 40 kroner i en fortrinnsrettsemisjon. Emisjonen er allerede garantert fulltegnet.

Til toppen