700 må gå i Qualcomm

700 arbeidsplasser må kuttes i det amerikanske mobilkomselskapet Qualcomm Incorporated som følge av stupende inntekter i andre kvartal. Inntektssvikten skyldes i hovedsak annullerte ordrer fra sørkoreanske kunder.

Selskapet har ennå ikke redegjort i detalj i hvor stor grad inntektene for andre kvartal vil bli svekket, men det er klart at perioden vil bli svakere enn første kvartal av regnskapsåret 1998, melder Reuters.

I første kvartal rapporterte selskapet en fortjeneste på 36,7 millioner dollar, eller 50 cent per utvannet aksje, av en omsetning på 785,8 millioner dollar.

Analytikere har forventet at Qualcomm Inc. vil rapportere en fortjeneste på 50 cents per aksje også i andre kvartal, ifølge en konsensusundersøkelse utført av First Call. Nå varsler Qualcomm at selskapet i andre fiskalkvartal trolig vil legge fram en fortjeneste på ynkelige 23 cents per aksje.

Selskapet sier i en melding at 700 midlertidige arbeidsplasser i produksjonen nå vil kuttes. Bemanningsreduksjonen faller sammen med overgangen fra den produksjonsintensive Q-telefonen til den mindre bemanningskrevende QCP-modellen. I tillegg fører bemanningskuttet med seg ønskede kostnadsreduksjoner, samtidig som mannskapsreduksjonen er en følge av at selskapet har bedret sin effektivitet i produksjonen,

Qualcomm opplyser at to store koreanske produsenter delvis har kansellert eller utsatt sine bestillinger av ASICs ("skreddersydde" brikker) for andre kvartal. Samtidig opplyser Qualcomm at tidligere annonserte Korea-bestillinger av 1800 MHz Q-telefoner likevel ikke vil bli gjennomført. Salget av selskapets Q-telefon vil følgelig bli vesentlig lavere enn beregnet.

Til toppen