75 milliarder brenner i lomma

- Jeg har ti milliarder dollar jeg gjerne skulle ha brukt, sier Charles Wang, toppsjef i Computer Associates. I løpet av 18 måneder skal selskapet bygge opp en global service-organisasjon som skal omsette for en milliard dollar. Til å begynne med. Norske selskap er også aktuelle for oppkjøp.

Med stadig større krav til kompetanse, og dermed et blomstrende marked for service-tjenester, greier ikke den rå forretningsmannen Charles Wang lenger å holde fingrene av fatet. Ved å gå inn i service-markedet, vil selskapet komme i konkurranse med mange av sine kunder og alliansepartnere, deriblant Compaq/Digital, og i Norge, selskap som Telenor Bedrift og Fellesdata.

- Kanskje vi kjøper dem i stedet, ler Terje Langlete, administrerende direktør i Computer Associates Norway.

Computer Services Corp. (CSC), som uten hell, og på såpeoperaaktig vis, ble forsøkt kjøpt av Computer Associates for en tid tilbake, har selv vært og snust på den bank-eide datasentralen Fellesdata. Hadde begge oppkjøpsforsøkene gått i boks, ville Fellesdata, en av CAs største kunder, vært eid av CA nå.

Prislappen på CSC ble antatt å ligge rundt ti milliarder dollar. Deler av disse pengene kan nå havne i lomma på en eller flere lykkelige norske eiere. Det er, i det minste i Norge, tvilsomt om det er et reelt alternativ å bygge opp en organsisasjon fra bunnen av. Det vil i så fall bli en ekstremt tøff jakt på norsk næringslivs største mangelvare i dag: Kompetanse.

Til toppen