JUSS OG SAMFUNN

750.000 kroner i bot for internettreklame

Forbrukerombudet har nedlagt 750.000 kroner i tvangsgebyr for ulovlig Internett-annonsering.

Det er styreleder og daglig leder Rune Olav Halvorsrud i selskapene Rett Hjem og Order Service som har overtrådt annonsereglene. Den samme internettannonsen har ufortrødent rullet videre til tross for gjentatte advarsler fra Forbrukerombudet.

Halvorsrud er en av gjengangerne i klagebunken hos Forbrukerombudet. Bunkene med klager mot selskapene Rett Hjem og Order Service har vokst seg store og fete.

I en årrekke har Halvorsrud markedsført blant annet slankeprodukter. Forbrukerombudet har slått ned på markedsføring av produkter via Internett med påstander om at de har slankende virkning. Denne markedsføring foretas av fire ulike firmaer som ikke er registrert i Brønnøysund-registeret: Proma Norge, Seroprin, Oxford Clinic og CLA Norge.

Proma Norges markedsføring av produktet Pentason kommer med blant annet følgende påstander om slankende virkning:

«Lev godt, spis godt og bli slank».

«Gå raskt og sikkert ned i vekt».

«Pentason øker og mangedobler ditt vekttap, minsker ditt midjemål og kroppsfett 5 til 6 ganger raskere enn CLA og Nutrillett».

«Det er 100 % naturlig slankeprodukt med internasjonal anerkjennelse».

Og Seroprin sier dette:

«Seroprin gir en usedvanlig hjelp i dine bestrebelser for å bli kvitt overflødig kroppsfett, kontrollere appetitten og sulten, jevne ut humørsvingninger og endelig GÅ NED I VEKT OG OPPRETTHOLD EN SUNN FYSIKK»!

I mai i år varslet Forbrukerombudet at de forbød slankereklamen fra firmaene Rett Hjem og Order Service, som markedsfører produkter med en påstand om at de har en slankende virkning.

Den påstanden har vist seg vanskelig å underbygge, og ombudet har satt foten ned for ytterligere markedsføring. Men annonsene har bare rullet videre..

Nå har Forbrukerombudet ilagt et såkalt tvangsgebyr på til sammen 750.000 kroner til Rett Hjem, Order Service og daglig leder og styreleder Rune Olav Halvorsrud for overtredelse av forbudsvedtak fra 25. august i år.

Vedtaket av 25. august 2004 er ansett som overtrådt. Forbrukerombudet varslet 23. september 2004 om at det ville bli utferdiget forelegg, og Rune Olav Halvorsrud fikk anledning til å uttale seg.

Daglig leder Rune Olav Halvorsrud i Order Service står i Brønnøysund-registrene oppført med hele 56 ulike næringsinteresser. Han er involvert i selskaper som Gevinst Service, Slanke Magasinet, Slankeklinikken, Slankeinstituttet og Sexhjelpemidler.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.