8,5 GB lagring med både DVD+R og -R

Både Philips, Mitsubishi og Pioneer vil denne uken demonstrere nye, innspillbare DVD-plater som rommer neste dobbelt så mye som dagens 4,7 GB.

Både Philips, Mitsubishi og Pioneer vil denne uken demonstrere nye, innspillbare DVD-plater som rommer neste dobbelt så mye som dagens 4,7 GB.

Pioneer og duoen bestående av Philips Electronics og Mitsubishi Kagaku Media, best kjent for merkevaren Verbatim, har utviklet prototyper av plater som kan lagre inntil 8,5 GB med data. De aller fleste DVD-R- og DVD+R-platene på markedet i dag rommer 4,7 GB med data. Prototypene vil bli vist fram under Ceatec-messen som denne uken arrangeres i Japan.

    Les også:

Platene oppnår større lagringskapasitet ved at dataene er lagret i to lag. Karakteristikkene til de to lagene tilsvarer de i DVD-ROM- og DVD-Video-plater med to lag, derfor vil platene kunne spilles av på det fleste av dagens DVD-spillere. Skriving til platene vil derimot kreve nye DVD-brennere, men dette skal ikke dette kreve store endringer i produksjonsprosessen av brennerne.

Philips og Mitsubishi Kagaku vil ifølge InfoWorld lansere kommersielle produkter basert på den nye DVD+R-teknologien i løpet av 2004. Pioneer, som har utviklet DVD-R-prototypen, er foreløpig ikke helt ferdige med teknologien og oppgir intet tidspunkt for den endelige lanseringen. Selskapet vil legge fram teknologien for godkjenning av DVD Forum så snart den er klar.

Til toppen