RESULTATERFINANS

8 milliarder for svensk laserprodusent

Det amerikanske teleselskapet ADC har kjøpt den svenske laserprodusenten Altitun for 8 milliarder svenske kroner. Det priser hver ansatt til 17,8 millioner kroner.

Sigvald Sveinbjørnsson
5. mai 2000 - 10:12

Det svenske selskapet Altitun produserer lasere til optiske nettverk til bruk i telekommunikasjon. Selskapet omsatte i fjor for 5 millioner kroner og har 45 ansatte i Sverige, USA, og Storbritannia.

Siden det Nasdaq-noterte selskapet ADC Telecommunications kjøpte opp selskapet blir disse ansatte nå verdsatt til ufattelige 17,8 millioner svenske kroner. Her blir det nok en klekkelig bonus.

Til sammenligning kan vi nevne at en gjennomsnittlig norsk Internett-konsulent gjerne blir verdsatt et par millioner kroner ved oppkjøp, mens svenskene er noe mer kostbare. Forrige gang et selskap fikk knallpris per ansatt var da Microsoft kjøpte opp det svenske IT selskapet Sendit. Da betalte de mikro-myke 10 millioner svenske kroner per hode, skriver den svenske avisen DagensIT.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.