RESULTATERFINANS

900 må gå i Nokia

Den finske mobilgiganten Nokia Networks kvitter seg med 900 ansatte rundt om i verden for å bøte på den dårlige økonomiske situasjonen i selskapet.

Norsk Telegrambyrå
7. aug. 2002 - 15:48

Ifølge Nokia selv gjøres dette for å tilpasse pesonalmengden til den endrede markedssituasjonen.

Nokia opplyser at tiltaket settes i verk fordi den internasjonale etterspørselen etter nye mobiltelefoner og oppgradering av gamle, har sviktet.

Salget i Nokias mobildivisjon falt med 22 prosent i andre kvartal i år til drøye 1,4 milliarder euro (10 milliarder norske kroner), sammenlignet med samme tid for ett år siden. Nokia har for tiden 19.000 ansatte over hele verden.

I Finland reduseres antall ansatte med 60, og reduksjonen skal være gjennomført før årets slutt. Det er innledet forhandlinger med de ansatte om de planlagte nedskjæringene.

- Etter vårt syn vil markedet for nettverk minske i år, og noen kraftig økning er ikke å vente, sier Riita Mård, informasjonsansvarlig i Nokia.

Personalnedskjæringen rammer alle land der Nokia bygger og vedlikeholder mobiltelefonnett. USA rammes i mindre grad enn Europa siden det amerikanske markedet er i stadig vekst. I Tyskland mister 100 personer jobben.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.