BEDRIFTSTEKNOLOGI

900 nye endringer i ny Firefox-beta

Den fjerde betautgaven av Firefox 3 ble tilgjengelig i natt. Langt høyere ytelse loves.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. mars 2008 - 09:33

Den fjerde, men antagelig ikke siste betaversjonen av Firefox 3 kan nå lastes ned til Windows, Mac OS X og Linux på denne siden. Selv så langt ut i utviklingsprosessen, inneholder den nye betaversjonen en hel del nyheter og forbedringer.

Sammenlignet med Beta 3-utgaven skal Beta 4 inkludere mer enn 900 forbedringer. Dette gjelder ikke minst ting som skal gi høyere ytelse, lavere minnebruk, bedre stabilitet, justeringer i brukergrensesnittet og tilpasninger til de ulike operativsystemene Firefox tilbys til.

    Les også:

Spesielt JavaScript-motoren skal ha blitt kraftig forbedret med tanke på ytelse. Mozilla oppgir at Firefox 3 Beta 4 er dobbelt så rask som Firefox 2 til å kjøre webapplikasjoner som Google Mail og Zoho Office.

Det er også tatt i bruk flere nye teknologier som sammen reduserer minnebruken ytterligere, sammenlignet med forrige betaversjon. Flere hundre minnelekkasjer er tett, strategiene for mellomlagring er forbedret, en ny minnefordeler reduserer fragmenteringen, samtidig som minnesykluser brytes opp og samles inn av en automatisk «syklusoppsamler».

Full Page Zoom-funksjonen, som forstørrer hele websider, har fått kritikk fordi det ikke har vært mulig å forstørre bare teksten. Men det er nå mulig.

Integrasjonen med Windows Vista, Mac OS X og Linux skal være utvidet med blant annet egne, tilpassede ikoner, lokale widgets (Vista og Mac), lokal stavekontroll (Mac), og GTK-baserte knapper og menyer (Linux).

Mer informasjon om Firefox 3 Beta 4 finnes her.

Mozilla har ikke oppgitt noen endelig lanseringsdato for Firefox 3, men sammenligner man med utgivelsen av Firefox 2, tok det under to måneder fra den siste betaversjonen (Beta 2) ble gitt ut, til Firefox 2 var lanseringsklar. I løpet av den perioden ble det først gitt ut tre lanseringskandidater (Release Candidate).

Nå ser det ut til at Mozilla, i motsetning til tidligere signaler, planlegger en femte betaversjon av Firefox 3. Den er oppgitt i prosjektkalenderen på denne siden. Denne vil kanskje bli tilgjengelig i slutten av mars, noe som gjør at Firefox 3 sannsynligvis ikke lanseres før i slutten av mai.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.