9000 IP-soner på samme abonnement

iPass har tegnet avtaler som gir abonnentene tilgang til ytterligere 6000 IP-soner i USA og Europa.

iPass har tegnet avtaler som gir abonnentene tilgang til ytterligere 6000 IP-soner i USA og Europa.

iPass er et amerikansk selskap som tilbyr Internett-tilgang til folk på farten. I Norge inngår iPass-abonnement i Traveller-ordningen til EUnet Norge. Opprinnelig gikk iPass-abonnementet ut på å tilby en egen selvoppdaterende klient som man innstilte på den byen man befant seg i, og fikk en liste over lokale telefonnumre til internettservere. Klienten har flere tusen telefonnummer for oppringt tilgang til Internett, spredd over hele verden.

Etter hvert som bredbånd og trådløs internettilgang er blitt mer utbredt, er iPass-abonnementet økt med IP-soner og med Ethernet-oppkopling. Ved månedsskiftet november-desember kunne iPass tilby tilgang til over 2800 IP-soner i 16 land, og 1200 områder med vanlig Ethernet-oppkopling mot Internett, gjennom avtaler med over 20 ulike tilbydere i 24 land.

De siste to ukene har iPass tegnet nye avtaler som vil gi abonnentene tilgang til ytterligere 6000 IP-soner eller "hotspots".

I begynnelsen av desember kunngjorde iPass disse streifavtaler ("roaming") med operatører av IP-soner, der brukernavn og passord fra iPass gir trådløs (WLAN) tilgang til Internett:

  • med franske ADP Télécom som driver IP-soner ved flyplassene i Paris (Charles de Gaulle og Orly), messeområdet Palais des Congrès, og en rekke hoteller, blant dem Concorde Lafayette og alle Holiday Inn-hotellene i Frankrike. Det er ADP Télécoms første streifavtale.
  • med Swisscom Eurospot, Europas største tilbyder av IP-soner, med over 1500 IP-soner i Sveits, Tyskland, Belgia, Storbritannia, Irland, Frankrike, Nederland, Luxemburg, Spania og Italia. Denne avtalen gjør iPass-abonnementet gjelden ved blant annet flyplassene i München og Brussel, Paddington Station i London, og en rekke hoteller.
  • med China Telecom som driver IP-soner i Shanghai og Guangdong
  • med NetNearU som driver 500 IP-soner i USA og andre land, blant annet flyplassene i Miami, Newark og Baltimore, samt en rekke hoteller og messeområder.

Alle disse operatørene har planer om å etablere flere IP-soner.

I går meldte iPass om en enda større avtale, med den amerikanske delen av T-Mobile. I USA er T-Mobile den suverent største operatøren av IP-soner, hele 3900 av de 10.400 som er registrert i landet. Hittil har ikke T-Mobile tegnet andre streifavtaler. Avtalen med T-Mobile antas å gi iPass en stor fordel i forhold til konkurrenter som Gric og Fiberlink.

Til sammen skulle dette gi iPass-abonnentene tilgang til opptil 9000 IP-soner, når avtalene trer i kraft på nyåret.

Til toppen