98 prosent kan ta inn bakkenettet

(NTB): Bakkenettet som bygges ut av Norges televisjon (NTV) får bedre dekning enn tidligere antatt. Nå viser målinger at 98 prosent av boligene og 87 prosent av hyttene her i landet kan ta inn signalene fra den nye TV-nettet.

- Vi har foretatt målinger både i de fylkene der nettet er åpnet og der det skal åpnes. Vi har fått stedig bedre erfaring med målingene, så vi kan stole på det vi nå har kommet fram til. Disse dekningstallene gjelder på landsbasis, sier informasjonssjef Jørgen Thaule i NTV.

Da NTV fikk konsesjon for utbygging av bakkenettet, var kravet at nettet skulle dekke minst 95 prosent av boligene og 70 prosent av fritidsboligene her i landet. Når dekningen nå ser ut til å ligge hele 17 prosentpoeng over kravet for hytter, øker antallet hytteeiere som kan ta inn bakkenettet med flere titusener.

Thaule presiserer at det kan være nødvendig med utendørsantenne for å motta signalene en del steder. Noen TV-seere kan også trenge en signalforsterker for å få gode bilder, men det er ingen stor investering, sier Thaule til NTB.

Til toppen