Å nei, så feil de tok

IT-bransjen har gitt oss mange gode eksempler på at kloke hoder kan ta feil, men hva er den styggeste tabben? Her er noen forslag - vi vil ha dine.

Dommedag 1: For noen år siden var det mange som mente at vi holdt på å slippe opp for IP-adresser og at nettet ville stoppe opp. Vi bruker fortsatt den gamle IPv4-protokollen og alt fungerer greit.

Dommedag 2: Langdistanse-linjene som forbinder Internett bygges ikke ut raskt nok, og snart vil alle Internett-brukerne bare vente i en stillestående kø. Det er få økonomiske incentiver til å bygge ut disse linjene.

Dommedag 3: År 2000-problemet kommer til å velte verden. ALT går til h...

Døde produkter: Spådom fra midten av 90-tallet: Innen år 2000 er Unix borte, alt er Windows.

Spådd langt liv: Som erfarne journalister har vi ikke tall på hvor mange ganger vi har fått høre at Amiga kommer tilbake. Amiga og dampskip.

Internett: Alle påstandene om at Internett knuser eksisterende forretningsmodeller og regler om inntjening, løfter om evig rakettvekst og "Nå kan snekkeren på Snåsa drive salg til hele kloden.

WAP: WAP blir like stort som Internett.

Hjemmearbeid: Internett gjør at nesten alle kan og vil jobbe store deler av tiden hjemmenfra.

Interaktiv TV: Nå kommer Interaktiv TV. I år. NÅ kommer det. Nå ser vi at boksene kommer. Vi har hatt noen falske starter, men nå....

Vi tar gjerne i mot ditt forslag. De beste blir samlet i en sak og publisert over helgen. Send noen linjer til er@digi.no

Til toppen