A-Pressen med smart Telenor-samarbeid

A-Pressen har inngått avtale om å levere lokalnyheter til Telenors Smartphone-portal. Dette er den første innholdsavtalen Telenor gjør på sitt nye nettilbud.

A-Pressen har inngått avtale om å levere lokalnyheter til Telenors Smartphone-portal. Dette er den første innholdsavtalen Telenor gjør på sitt nye nettilbud.

A-Pressen har inngått en avtale med Telenor om leveranse av lokalnyheter til Telenors Smartphone-portal. Avtalen består i at A-Pressens lokalaviser som er på nettet skal levere nyheter til brukere som "sokner" til avisens område.

Et ikon på Telenors nye nettelefon skal føre brukerne inn på nyheter levert fra A-Pressens lokale aviser. Det vil si at når man oppholder seg i Bergen vil man få nyheter fra Bergensavisen, oppholder man seg på Hamar får man nyheter fra Hamar Arbeiderblad.

Smartphone er en Internett-telefon som Telenor lanserte tidligere i mars. Den har mulighet for å surfe på nettet, gjøre banktjenester, sende e-mail samt nyheter som da leveres av A- Pressen.

Konserndirektør med særlig ansvar for nye medier i A- Pressen, Bjørn Larsen, sier i en pressemelding at han tror Telenor-samarbeidet kommer til å utvikle seg.

Dette er den første innholdsavtalen Telenor gjør med Smartphone-tjenesten. Ole Tom Nomeland, informasjonssjef i Telenor Privat, forteller til digi.no at det snart kommer flere slike tjenester.

A-Pressen omgjorde i forrige uke APOR (A- Pressens Oslo Redaksjon) om til A-Pressen Nett. Det er dette selskapet som skal utforme tjenesten ved å bruke innhold fra aviskonsernets samling av lokalaviser. A-Pressen har tidligere uttalt at deres strategi på nettet vil ta utgangspunkt i lokalavisene.

Telenor skal til nå ha solgt rundt 1 000 Smartphone-terminaler. Telenor vil ikke kommentere hvor mange terminaler som kan havne i markedet. Samsung, som til nå er den eneste som leverer slike terminaler (Alcatel har riktignok en liknende versjon, men foreløpig ikke i ISDN-utgave) regner med at selskapet kan levere mellom 35.000 og 40.000 dette året.

Til toppen