Å rekruttere IT-ledere er nesten som å plukke multer...

Og finner man en gyllen multemyr, forteller man ikke andre hvor den er. Man villeder heller en smule... Men selvfølgelig; Selv multer er til salgs, skriver hodejeger Gunnar Krogh-Tonning.

Og finner man en gyllen multemyr, forteller man ikke andre hvor den er. Man villeder heller en smule... Men selvfølgelig; Selv multer er til salgs, skriver hodejeger Gunnar Krogh-Tonning.

Stadig flere bedrifter velger å konsentrere seg om sin kjernevirksomhet og setter ut mer perifere tjenester som for eksempel lederutvelgelse.

Å ansette nye medarbeidere er noe "alle" kan. Akkurat som å lage en slående reklamekampanje; hvis man bare hadde tid til å brainstorme litt. Å innrede nye kontorlokaler er heller ikke noe problem å fikse uten ekstern hjelp, særlig hvis man har en bedre halvdel med sans for interiør.

De fleste kjenner også noen som har en sønn som er helt rå på IT; han kan sikkert fikse firmaets IT-system for noen gråsprengte hundrelapper.

Mitt poeng er enkelt og greit: At man kan ordne det meste på "lettvinte" og rimelige måter, ansettelser av nøkkelpersoner inkludert.

Ulempen er bare at du får mindre tid til verdiskapende arbeid for bedriften, samtidig som du sannsynligvis ender opp med et dårligere resultat. I vårt searchfirma gjør vi ikke annet enn å lete etter riktige mennesker til riktige stillinger. Og vi benytter en systematisk prosess som har vist seg å være effektiv.

Ti års erfaring fra IT-bransjen "i bånn" gjør at jeg personlig er komfortabel med å lete etter folk til denne vekstbransjen.

En liten betroelse: Det er nesten som å plukke multer. Og finner man en gyllen multemyr, forteller man ikke andre hvor den er. Man villeder heller en smule...

Men selvfølgelig: Selv multer er til salgs.

Flere av Krogh-Tonnings kommentarer?


Bli en iverksetter!
11 tips for å spare tid og bli mer effektiv
11 råd til deg som nettopp har kommet inn i ny jobb

Til toppen