A Virtual Card for You

Visse ting nekter å dø. Virus-anden "A Virtual Card for You" blir igjen spredt til engstelige databrukere.

Visse ting nekter å dø. Virus-anden "A Virtual Card for You" blir igjen spredt til engstelige databrukere.

Kanskje er du en av dem som har fått følgende melding fra venner eller kjente? Ikke send den videre - det er bare svindel og tullball

* * *
Virusvarsel!
Det har nettopp blitt oppdaget et nytt virus, klassifisert av Microsoft som det verste som noen gang har florert. I går ettermiddag oppdaget McAfee (antivirusprogram som man benytter c/o SSGRR) dette viruset, og man har enda ingen "vaksine" for å blokkere viruset.

Viruset ødelegger den såkalte "sektor null" på harddisken, informasjonshjertet på PC'n. Her er hva som skjer: Alle kontaktene i mailboxen mottar automatisk viruset med tittelen "A Virtual Card for You".
Med en gang det blir åpnet, blokkerer PC'n seg, og normalt vil man forsøke å restarte maskinen. Med en gang man pressr Ctrl+Alt+Del, eller reset-knappen på PC'n, angriper viruset og ødelegger Sektor 0, og
konsekvensen er permanent ødelagt harddisk.

Iflg CNN har dette allerede ødelagt et stort antall PC'r i USA på få timer. Derfor - ikke åpne mail som har denne beskjeden "A Virtual Card for You". Om du skulle motta den, slett den umiddelbart, uten å åpne den.

Vennligst videresend denne mailen til alle du kjenner. Det er bedre å motta den 25 ganger for mye enn ikke å vite om det og få hele PC'n ødelagt. I tillegg, om dere mottar en mail som heter "An Internet Flower for you" må også denne slettes umiddelbart, da den ødelegger deres dynamic link libraries (.dll files) og PC'n vil ikke lenger fungere!

* * *

Dette er en såkalt virus-and, et kjedebrev som kun har som formål å fylle opp innbokser rundt omkring i verden og stjele min og din tid og oppmerksomhet.

"A Virtual Card for You"-spøken oppsto på nettet på slutten av år 2000, og ble etter hvert oversatt til tysk, nederlandsk, spansk og altså norsk.

Det er typisk for slike kjedebrev og virusender at forfatteren henviser til store selskaper som Microsoft og nyhetsklider som CNN, men uten å legge ved direkte lenke til den påståtte informasjonen. Det er også typisk at forfatteren er anonym, at det brukes mye utropstegn i teksten, og at det oppfordres til videresending til alle ens venner.

Om du mottar en slik e-post, er det et par triks som kan benyttes for å finne ut om det er snakk om "ekte vare". Først kan en sjekke Hoaxbusters, en tjeneste som lister opp de fleste kjente svindelprosjekter av denne typen. Eventuelt er det bare å skrive inn for eksemepel "A Virtual Card for You" i en søkemotor, så får du raskt beskjed, og sparer deg selv og alle de som er på e-postlisten både tid og engstelse.

Til toppen