Aarønæs: Gunstig å overta UMTS-lisens nå

Daglig leder i Norsk Telecom, Tore Aarønæs, mener Nadir Nalbant er en av de som er best egnet til å etablere et nytt UMTS-konsortium for å overta etter Broadband Mobile.

Daglig leder i Norsk Telecom, Tore Aarønæs, mener Nadir Nalbant er en av de som er best egnet til å etablere et nytt UMTS-konsortium for å overta etter Broadband Mobile.

I en pressemelding fra Nalbant heter det at det nye konsortiet skal bestå av tunge norske og internasjonale aktører som sammen representerer alle de vitkige delene i verdikjeden i selskapets fremtidige virksomhet.

Den tidligere Sense-sjefen Nalbant leder konsortiet som har kjøpt konkursboet etter Broadband Mobile og vil søke Samferdselsdepartementet om å få beholde UMTS-konsesjonen. Konsortiet skal etter planen være klart i løpet av september.
Les mer om Nalbants mobilkupp: UMTSenseNalbant kjøper Broadband Mobile
Nablant mener heller ikke det er stilt ublu krav i konsesjonen. - Myndighetenes konsesjonskrav er realistiske. For oss som tror at denne teknologien vil bli en ryggrad i morgendagens kommunikasjon, representerer UMTS-lisensen en samfunnsmessig ressurs som krever solide aktører og en grundig behandling, sier Nalbant, som synes det ville være synd om Broadband Mobiles UMTS-lisens ble overtatt i en ren spekulasjon.


- Det har vært investert over 350 millioner kroner i selskapet allerede. Man har brukt over ett år på å forberede seg på utbygging. Prosjektering og utrullingsplan er utarbeidet. Broadband Mobile har heller ikke overkommittert seg i lisenssøknaden. Det er en troverdig forretningssatsing, selv om eierne ikke hadde den evnen og viljen som skulle til for å gjennomføre planene, mener Nalbant.

Teleekspert og daglig leder i Norsk Telecom AS, Tore Aarønæs, sier til digi.no at det er vanskelig å vurdere selskapet før en vet hvem som skal delta på eiersiden.

- Men Nalbant har erfaring fra utfordrerrollen, både fra operatør og fra tjenesteleverandørsiden. Slik jeg kjenner han klarer han å samle de gode kreftene, og så får vi håpe at de ikkeøkonomiske verdiene i Broadband kan startes opp igjen. Selskapet har også en moderat utbyggingsplan fram til første konsesjonskrav for utbygging, sier han.

Han mener de fire hovedpunktene for suksess er at partnerne er faglige og økonomiske sterke, og at eksisterende Broadband-aktiviteter enkelt kan settes i gang igjen. Videre at en får en hyggelig pris som følge av de ressursene som allerede er lagt inn av Enitel og Sonera, samt en litt hyggelig departementsbehandling i forhold til utbyggingskravene.

Aarønæs mener Nadir Nalbants største fordel er at han har vært flink til å tenke annerledes. Vinneren i UMTS-racet er nødvendigvis ikke de med mest penger, men de som bruker hodet. Han overtar boet til en trolig relativt lav pris, i det som kan være Europas mest rimelige og gunstige UMTS-lisens i dag, og om til og med Arne Besseberg i Siemens AS har et team av UMTS-folk klare nærmest som et brannkorps, så kan det nye mobilselskapet få en god start.

- Og med Sense sin kundeandel kan de to selskapene også finne på ting sammen. Det er bra at noen plukker opp restene, slik at lisensen ikke bare dunster bort, sier Aarønæs.

Til toppen