RESULTATERFINANS

Aastra har gått inn i Mitel

De to kanadiske teleselskapene slår seg sammen.

Aastra Norge ledes av Bjørn Inge Lindhjem, og har en solid stilling innen bedriftskommunikasjon. Heretter er Aastra et Mitel-selskap.
Aastra Norge ledes av Bjørn Inge Lindhjem, og har en solid stilling innen bedriftskommunikasjon. Heretter er Aastra et Mitel-selskap.
3. feb. 2014 - 15:22

Mitel Networks har fullført overtakelsen av Aastra Technologies, heter det i en pressemelding.

Avtalen om å slå sammen de to kanadiske teleselskapene ble kjent i november i fjor. Overtakelsen av Aastra koster Mitel 392 millioner kanadiske dollar (2,2 milliarder norske kroner).

Mitel posisjonerer seg primært som leverandør av bedriftskommunikasjon. Selskapet viser til rapporten MZA PBX/IP PBX Market, World Quarterly Edition, Q2 2013, som slår fast at de som følge av sammenslåingen er verdens femte største i dette feltet, og markedsleder i Vest-Europa.

Dette er et tilfelle der et mindre selskap kjøper en større konkurrent. Før sammenslåingen hadde Mitel i overkant av 1500 ansatte og en årsomsetning på 577 millioner US dollar. Aastra hadde nærmere 2000 ansatte og en årsomsetning på 607 millioner dollar.

Ifølge pressemeldingen vil det nye Mitel ha en årsomsetning på 1,1 milliarder amerikanske dollar, hvorav 100 millioner fra nettskyen, og 60 millioner brukere globalt.

Aastra har hatt en norsk datter siden desember 1994. Mitel har hittil ikke hatt egen representasjon i Norge.

I 2011 ble det påvist at Aastra har en ledende posisjon i det norske bedriftsmarkedet. Aastra har også gjort seg bemerket gjennom en telefoniløsning til Universitetssykehuset i Nord-Norge, som blant annet sikret IP-telefoni til sykehuset i Longyearbyen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.