BEDRIFTSTEKNOLOGI

Abelia vil styrke FoU- og bredbåndsatsingen

- Vi vil arbeide for endel forbedringer i dette budsjettet, sier Abelia-sjef Paul Chaffey som spesielt vil be regjeringen øke FoU- og bredbåndsinnsatsen.

8. okt. 2003 - 12:34

Abelia er spesielt opptatt av å få til en økt satsing på brukerstyrt forskning i næringslivet, sier Chaffey, som mener at altfor lite av regjeringens FoU-økning går til dette området.

- Det er positivt med en økt satsing på petroleumsforskning, men det burde være en sterkere satsing på flere av de prioriterte områdene innen næringsrettet forskning, skriver Chaffey på Abelias nettsider.

Abelia-sjefen savner også en sterkere satsing på såkalte IFU-/OFU-kontrakter.

- Dette er virkemidler som bidrar til at produkter og tjenester får sin første kunde og som fungerer svært godt for å få kommersialisert nyskaping. Vi er skuffet over at det ikke er noen økning her.

I likhet med IKT-Norge tar Chaffey også til orde for en enda sterkere satsing på utbygging av bredbånd og bruk av IKT og digitale læremidler i skolen.

- Det er nødvendig dersom Norge skal ha en skole som er blant de beste i verden, sier han, og legger til at det også er noen lyspunkter å finne i regjeringens budsjettframlegg:

1) Budsjettet er relativt stramt, noe som reduserer muligheten for snarlige økninger i kronekurs og rentenivå.

2) Økt satsing på forskning på 1,1 milliard er svært positivt. Vi er svært fornøyd med at SkatteFunn videreføres, at det skal brukes mer penger på deltagelse i EU-forskning og at kommersialisering av forskning fra universitetene støttes.

3) Det opprettes et nytt program for digital kompetanse i skolen som skal gå til 2008. Dette vil kunne bidra til å heve kompetansenivået hos lærere og gi en mer helhetlig satsing på IKT og bredbånd i skolen.

4) Opprettelsen av et nytt landsdekkende såkornfond som skal tilføre kapital kunnskapsbedrifter med stort vekstpotensial er gledelig. Det er viktig at disse pengene sees i sammenheng med den økte satsingen på kommersialisering av forskning ved universitetene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.