Abonnér på Microsoft programvare

Bill Gates ønsker å bygge en ny distribusjonsmodell for programvare ved å selge årlige abonnement på Microsofts programmer via Internett.

Bill Gates ønsker å bygge en ny distribusjonsmodell for programvare ved å selge årlige abonnement på Microsofts programmer via Internett.

Bill Gates, styreformann i Microsoft, ser for seg salg av årlig abonnement på programvare som distribueres via Internett. Hyppige oppdateringer, feilrettinger, og rådgivning kan åpne for nye inntekter for programvareprodusenter.

Bill Gates tror at om fem til ti år vil 75% av Microsofts salg komme fra programvareabonnement. Allikevel gjenstår endel spørsmål om denne nye salgsmodellen for programvare. Hvor mye er folk villig til å betale? Kan du få $100 per år ? - Det ville være svært bra, sier Gates.

En annen utfordring er pålitelig, sikker distribusjon hvor tyvkopieringsproblematikken er løst. Det er også uklart hvilken rolle forhandlere vil få i denne modellen. En behøver ikke være geni for å se muligheten for direktedistribusjon av programvare via Internett fra produsent direkte til forbruker.

- Markedet for komplette kontorapplikasjoner nærmer seg metning og Microsoft har rundt 90% av markedet, sier Steve Ballmer, direktør for salg og support i Microsoft. Salg av komponentprogramvare vil skape nye vekstmuligheter for bransjen etterhvert som hele salgsmodellen for programvare endrer seg, blant annet som følge av Internett.

Til toppen