RESULTATERFINANS

Abu Dhabi-kapital gir AMD pusterom

Myndighetene i Abu Dhabi har kjøpt 8,1 prosent av aksjene i brikkeprodusenten AMD.

19. nov. 2007 - 13:49

Det ble kjent før helgen at den amerikanske produsenten av mikroprosessorer og andre komponenter, AMD, har fått en kapitalinnsprøyting fra Mubadala Development, et investeringsselskap eid av staten Abu Dhabi.

Mubadala har oppnådd en eierandel på 8,1 prosent av AMD.

Transaksjonen gikk ut på at AMD utstedte 49 millioner nye aksjer og solgte dem til Mubadala for 12,70 dollar per stykk, tilsvarende 622,3 millioner dollar. 12,70 var AMDs aksjekurs da børsen stengte 15. november. Transaksjonen verdsetter AMD til 7,68 milliarder dollar.

Det skal være problemer med likviditeten som motiverte AMD til å selge aksjer til Mubadala. AMD brukte 5,4 milliarder dollar i juli i fjor på å kjøpe ATI Technologies, en produsent av grafikkort. Denne investeringen har ikke gitt den gevinsten AMD hadde håpet. Tallene for kvartalet ut september i år viste et tap på 396 millioner dollar, en likvid reserve på 1,5 milliarder dollar, gjeld på 5,3 milliarder dollar og en rekke store forpliktelser, blant annet opptil 456 millioner dollar til IBM innen 2011.

Ifølge Wall Street Journal opplever Abu Dhabi og andre medlemmer av De forenede arabiske emirater svært gode tider med en oljepris mellom 90 og 100 dollar per fat, og investeringer i USA betraktes som trygge og interessante plasseringer.

Det er ikke ventet innvendinger fra den amerikanske regjeringen mot transaksjonen.

AMD har ikke kommentert transaksjonen utover nødvendige fakta, annet enn for å dementere en påstand i Financial Times om at de skal ha fått en offentlig kontrakt på kjøpet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.