KARRIERE

Accenture bytter toppsjef i Norge

Endelig rykker en kvinne helt til topps.

Tonje Sandberg blir ny administrerende direktør i Accenture Norge. I tillegg fortsetter hun som styreleder.
Tonje Sandberg blir ny administrerende direktør i Accenture Norge. I tillegg fortsetter hun som styreleder. Bilde: Pressefoto
28. sep. 2015 - 10:13

Tonje Sandberg er utpekt til ny administrerende direktør i Accenture Norge. Dermed får IT-konsulentkjempen sin første kvinnelige toppsjef i Norge.

Ansettelsen er et internt opprykk, som følger av at dagens norgessjef Roy Grønli får nye internasjonale oppgaver.

Fra månedsskiftet overtar Grønli det operative ansvaret for selskapets virksomhet innen helse og offentlig sektor i Europa, Midtøsten, Afrika og Sør-Amerika.

Grønli har selv vært med å peke ut sin etterfølger.

Trygg på fremtiden

– Det er et privilegium å få muligheten til å overta roret etter Roy. Selskapet står støtt og jeg er trygg på at vi er godt posisjonert for fremtiden, sier Tonje Sandberg i en uttalelse sendt til digi.no.

En forsterket satsing på spesialisering er noe av det den påtroppende toppsjefen trekker fram som vesentlig utgangspunkt i oppgaven med å utvikle selskapet videre.

I likhet med sin forgjenger har også Sandberg tilbrakt store deler av sitt yrkesaktive liv i Accenture, der hun begynte allerede i 1991. Karrieren inkluderer blant annet ansvar for omfattende prosjektleveranser til offentlig sektor, som ERP-løsningen til Helse Sør-Øst og kjernejournalen til Helsedirektoratet.

Sandberg har de siste tre årene vært leder for virksomhetsområdet helse- og offentlig sektor på norsk nivå, samt nordisk leder på helsefronten. I tillegg har hun de siste 6 årene vært styreleder for Accenture Norge.

Nå får hun en av norsk IT-bransjes best betalte jobber.

Les også: Grønli overtok roret da Nils Øveraas takket av i 2012

IT-konsulentselskapet ble opprinnelig startet av norsk-amerikaneren Arthur E. Andersen for snart hundre år siden. Selskapet skiftet navn fra Andersen Consulting til Accenture så sent som i 2001.

Globalt jobber det 358.000 ansatte i selskapet, fordelt på 120 ulike kontorer. Den norske virksomheten ble etablert i 1957 og omfatter i dag 1.100 medarbeidere.

Her til lands er selskapet kjent som hoffleverandør av IT-tjenester, særlig til offentlig sektor. Det inkluderer blant annet lukrative leveranser som utviklingen av kjernejournal, Altinn, Nav-fornyelsen og Elhub.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra