Accenture får kamp om videre Altinn-leveranser

Accenture har til nå stått for både drift og utvikling av Altinn, men det kan endres i oktober.

Altinn er et felles nettsted for elektronisk innlevering av skjemaer til en rekke offentlige etater. Tjenesten skal gjøre det enklere for næringslivet å forholde seg til offentlinge myndigheter.

Nå skal Altinn-prosjektet ta et skritt videre, og i den forbindelse er det utlyst et anbud. Til nå har Accenture hatt utviklingskontrakten med Staten, men den skal reforhandles og det kan derfor bli en ny aktør som tar over prosjektet.

14. februar var fristen for å melde interesse for prosjektet, og nå har de prekvalifiserte leverandørene blitt presentert. På driftssiden står konkurransen mellom Accenture, Basefarm, EDB og IBM; på Applikasjonsforvaltning står det mellom Accenture, EDB og IBM; mens Accenture, IBM og Software Innovation konkurrerer om kontrakten for videreutvikling av løsningen.

- Det er et langt løp og vi skal ha en dialog med de aktuelle leverandørene. Vi ser for oss at vi foretar en kontraktstildeling rundt nyttår, sier Merete Ulvund, kommunikasjonsansvarlig for Altinn II-prosjektet, til Finansavisen.

Kontraktene har en estimert verdi mellom 180 og 300 millioner fordelt over en seksårsperiode. Videreutvikling har ifølge Finansavisen fått en maksimalramme på 140 millioner, mens det tilsvarende makstallet for applikasjonsforvaltningen ligger på 130 millioner kroner.

Les mer om:
;