KARRIERE

Accenture har ikke hovedkontor

Accenture er formelt basert i skatteparadiset Bahamas, men har etterhvert løst opp hovedkontoret og satt Bill Green på flyet.

Konsulentbransjen har langt på vei kuttet ut faste kontorer til sine ansatte, men Accenture har i det stille gått et skritt lengre og har spredd toppledelsen sin over hele USA.

Accentures ansatte opererer med såkalte virtuelle kontorplasser, men det gjelder etterhvert også hele toppledelsen, inkludert toppsjefen Bill Green.

Accenture er formelt basert i skatteparadiset Bahamas, men har ikke lengre noe hovedkontor. I stedet har selskapet etterhvert etablert en rekke fagkontorer spredt rundt i verden. Finanskontoret er basert i Silicon Valley, teknologisenteret i Tyskland og personalavdelingen i Chicago.

- Vi bruker tiden vår i land der kundene og etterspørselen er, som er mer viktig når man driver et verdensselskap som Accenture, sier Green til Wall Street Journal.

Denne trenden er blitt svært vanlig i IT-bransjen, men Accenture er trolig det første selskapet som har gjort det også med hele toppledelsen. Ingeniører i Google i Bangalore i India samarbeider for eksempel med ingeniører i New York med lanseringen av Google Finans. Kundesenteret til EarthLink har base i Atlanta, men samarbeider med ansatte på andre deler av kloden i blant annt India, Fillipinene og Canada.

I Accenture må Green lede selskapets ansatte konstant mens han er på reise, som kan være svært krevende, ikke minst i forhold til de forskjellige tidssoner, døgnrytme og jet lag.

Konferanser skal tilpasse døgnrytmen til de forskjellige lands deltagere, og personlige og sensitive opplysninger krever ofte et personlig oppmøte.

Men Accenture-ledelsen er ikke i tvil om at nomade-livet lønner seg. Selskapet har ikke dyre kontorutgifter, og den tette kundekontakten har gitt resultater. Nesten 85 prosent av selskapets 100 største kundene har vært trofaste kunder hos Accenture i over ti år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.