AVTALER & KONTRAKTER

Accenture kaprer Telenor

120 IT-ansatte får ny arbeidsgiver.

Sjef for Telenor Norge, Berit Svendsen, tror selskapet står bedre rustet til å møte kjappe omstillinger etter at selskapet har satt ut drift og utvikling av en rekke tjenester til Accenture. I avtalen følger det også med 120 ansatte.
Sjef for Telenor Norge, Berit Svendsen, tror selskapet står bedre rustet til å møte kjappe omstillinger etter at selskapet har satt ut drift og utvikling av en rekke tjenester til Accenture. I avtalen følger det også med 120 ansatte. Bilde: Per Ervland
26. sep. 2013 - 12:38

Telenor Norge melder at de har inngått et samarbeid med Accenture om utvikling og vedlikehold av IT-systemer.

– Telenor er et lokomotiv innen utvikling av telekommunikasjonstjenester i Norge og internasjonalt. Nå inngår vi et strategisk samarbeid med en ledende utviklingspartner på IT-siden som kan bidra med å løfte vår kompetanse og videre utvikling, og som ikke minst vil tilføre oss stor fleksibilitet og ekstra kapasitet for å løse store oppgaver i fremtiden, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge i en pressemelding.

Avtalen er ny og Accenture overtar ikke avtaleforholdene fra andre leverandører. Men den vil få konsekvenser for en stor del av den norske telekjempens IT-avdeling. Om lag 120 Telenor-ansatte som jobber med de IT-systemene Accenture nå skal ta over ansvaret for, vil fra og med 1. desember få Accenture som arbeidsgiver. Telenor Norges IT-avdeling vil bestå av om lag 300 ansatte etter overføringen, skriver Telenor i en pressemelding.

Accenture får ansvar for IT-systemer som blant annet Telenor Norges webside i tillegg til systemer knyttet til salg, ordre og fakturering.

Tidligere i sommer meldte Telenor at de hadde inngått en global milliard-avtale med Accenture innenfor en rekke fellestjenester. Avtalen Accenture har inngått med Telenor Norge er ikke ledd i denne avtalen, opplyser kommunikasjonssjef Torild Uribarri til digi.no.

Telenor vil ikke kommentere kontraktens størrelse eller varighet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.