Accenture melder om overraskende bedre vær

Konsulentgiganten Accenture (tidligere Andersen Consulting) serverer overraskende hyggelige nyheter. Men Norges-kontoret henger ikke med.

I tillegg til Compaq og SAP, serverer nå også konsulentgiganten Accenture veksttall, en hyggelig nyhet for en bransje der så å si alle meldte om bremsing gjennom hele høsten.

Accenture forteller om en resultatvekst på 5,6 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Accenture har endte sitt finanskvartal 30. november. Selskapet omsatte for tre milliarder dollar og satt igjen med 81,68 millioner dollar. Det er særlig hjelp til outsourcing og Internett-utvikling for offentlig sektor som vokser raskt, forteller selskapet.

Men Norges-kontoret følger ikke sitt moderselskap.

- Det er vanskeligere i Norden akkurat nå enn ellers i verden - det kan virke som Norden henger litt etter, forteller Bjørn Boberg, markedssjef for Accenture Norge, til digi.no. Fallet kom senere og kanskje veksten kommer senere. Det er ikke bare Telenor som bremser, det er fremdeles en generell tilbakeholdenhet på konsulentbruk i de fleste bransjer, sier han.

Boberg forteller at Accenture ikke opplever noen vekst, men heller ikke noe videre fall her i Norge.

Accenture har etter flere kuttrunder i fjor 75.000 ansatte fordelt på 47 land.

Til toppen