Accenture merker sterk bedring

I forrige uke sa Oracle Norge at IT-markedet endelig har normalisert seg. Nå melder også Accenture Norge-sjef Nils Øveraas om langt høyt trykk.

I forrige uke sa Oracle Norge at IT-markedet endelig har normalisert seg. Nå melder også Accenture Norge-sjef Nils Øveraas om langt høyt trykk.

Som det andre store, generelle IT-selskapet melder nå Accenture Norge at IT-markedet har ”normalisert seg”.

I forrige uke fortalte Oracle Norge-sjef Hans Olav Hamran at han merket en markant bedring i mai. I tillegg mener han markedet har endret seg på en mer underliggende og viktigere måte. (se tidligere sak øverst til høyre)

- Vi merker en vårløsning, det er et annet klima i markedet. Beslutninger tas som vi er vant til - på et rasjonelt grunnlag. Kunder melder om behov, evaluerer og kjøper det de trenger, fortalte Hamran til digi.no.

- Salget vårt er spredd over alle sektorer og mange produkter. Det er et jevnt løft og det hyggelige er at dette sprer seg til alle våre partnere, blant annet konsulentselskapene, påpeker han.

Nå får Hamran støtte av Øveraas i Accenture. Han leder et selskap som representerer et bredt felt i IKT-markedet. Positive nyheter fra Accenture og Oracle er sterke signaler om en generell bedring i hele markedet.

- Vi er rimelig enig med Oracle. Fokuset har snudd fra kutt til vekst. Nå investerer kundene og beslutningene går raskere, forteller Øveraas til digi.no.

Dette gjør nå at Accenture gir mer gass på ansettelser, noe som er hyggelig signal for alle IT-folkene som fremdeles ikke har jobb.

- Vi har nå i snitt en faktureringsgrad på godt over 80 prosent på våre folk og vi ser en svak prisstigning på konsulent i markedet. Vi ansetter nå folk, så langt har vi økt med 53 personer, påpeker Accenture-sjefen.

Egentlig øker Accenture med langt mer. For selskapet har overtatt 350 ansatte fra EDB og Telenor. Men i motsetning til EDB som nå skal gå igjennom Telenor-folkene de fikk og kutte, skal Accenture beholde alle de overtok. EDB varsler at de skal gjøre ”kraftige kutt” til høsten.

- Folkene vi overtok fra EDB og Telenor er i arbeid for Telenor. Noe av disse vil vi få god bruk for på etter hvert på andre prosjekter, forteller Øveraas.

I tillegg til 53 nyansatte og 350 ansatte fra EDB/Telenor, gir Accenture ytterligere gass. For Accenture har ikke flyttet jobber til India – selskapet bruker i stedet latvisk arbeidskraft.

- Vi skal øke vår satsning i Riga. Der har vi etablert et felles nordiske programmeringssenter som alle de fire kontorene kan trekke på. Dette har gått ganske rolig en stund og vi har nå 50 ansatte, men nå øker vi farten. I løpet av året skal vi ha 150 personer i Riga. De skal hjelpe oss med programmering i SAP, Oracle, Java og Microsoft .Net

Til toppen