Accenture nærmer seg 200.000 ansatte

Konsulentgiganten har hatt et godt år, med økt omsetning, overskudd og antall ansatte.

Accenture nærmer seg 200.000 ansatte

Konsulentgiganten har hatt et godt år, med økt omsetning, overskudd og antall ansatte.

Konsulent og outsourcingsselskapet Accenture er en av de største aktørene i tjenestedelen av det globale IT-markedet.

Nå har de lagt frem tallene for sitt regnskapsmessige fjerdekvartal, og for året som helhet. Det er et år de er godt fornøyde med.

- Vi ønsket velkommen omlag 54 000 nye ansatte det siste året og har nå over 186 000 ansatte i de 49 landene vi opererer i, sier Eirik Andersen, markeds- og kommunikasjonssjef i Accenture Norge, i en pressemelding.

Kvartalsomsetningen steg med 17 prosent og endte på 6 milliarder dollar. For året som helhet økte omsetningen med 19 prosent, og endte på 23,39 milliarder dollar.

Av denne omsetningen utgjorde konsulentvirksomheten over halvparten, med 14,1 milliarder dollar på årsbasis. Outsourcingstjenester utgjorde 9,3 milliarder dollar.

- Vi er svært fornøyd med et et sterkt fjerdekvartal og årsresultat. Dette viser at vi er i stand til å levere fremdragende resultater selv i perioder med utfordringer i verdensøkonomien, sier konsernsjef Bill Green i Accenture.

Driftsoverskuddet endte på 785 millioner kroner i fjerde kvartal, opp 22 prosent fra samme kvartal i fjor.

Accenture Norge kan ikke kommentere detaljene for Norge, men selskapet forteller at de fortsatt opplever et jevnt trykk innenfor forretningsrådgiving, teknologi og outsourcing.

Til toppen