Accenture skal øke staben kraftig

Accenture-sjef Nils Øveraas understreker oppgangen med en massiv rekrutteringsrunde.

Accenture-sjef Nils Øveraas understreker oppgangen med en massiv rekrutteringsrunde.

Pendelen i IT-bransjen begynner å snu, og optimismen brer seg. Dette er noe spesielt konsulentselskapene signaliserer. Det globale konsulentselskapet Accenture ansatte i siste kvartal i fjor 30 nye konsulenter. Nå skal de ansette 70 til i løpet av året.

Dette er gode nyheter, for Accenture var et av selskapen som giret opp kraftigst opp under dotcom-årene. I 2002 måtte selskapet gjennomføre hele tre runder med nedbemanning, men nå er altså selskapet tilbake for fullt.

Selskapet begynte å gi gass sent i fjor høst og ansatte 30 nye hoder før jul. (Se tidligere sak i boksen til høyre)

Det er først og fremst siviløkonomer og dataingeniører selskapet jakter på innen områdene strategi, organisasjonsutvikling, prosessekspertise og ERP-systemer som for eksempel SAP.

- Vi har litt is i magen for å se hvor mange oppdrag vi får og hva vi trenger av kompetanse. Men slik det ser ut nå er det et jevnt tilsig av kontrakter. Det ser unektelig lysere ut, sier Nils Øveraas, administrerende direktør i Accenture Norge.

Accenture er blant de internasjonale selskaper som i stor grad har benyttet arbeidskraft fra lavkostland som India. Internasjonalt har selskapet ansatt 10 000 nye det siste året.

Andre konsulentselskaper som Steria og Bekk er også i disse dager aktivt ute i markedet i jakten på nye IT-hoder. Steria ansatte på lik linje med Accenture 45 konsulenter før jul, og skal øke konsulentstaben ytterligere med 50 i år. I tillegg kunne Aetat rapportere om en rekordhøy vekt i IKT-stillinger.

I januar måned lyste Aetat ut 202 stillinger. Samtidig er det registrert 2.237 ledige i januar innenfor IKT-relaterte yrker. Det er 278 flere i forhold til samme periode i fjor og hele 1.602 flere enn 2001.

Du finner søknadsskjema til de nye stillingene på denne nettsiden Accentures Karrieremuligheter

Til toppen