Accenture tilbyr hjelp fra Polen

Accenture tilbyr hjelp fra Polen

Accenture oppretter et senter i Polen for å betjene europeiske kunder med billige språktrente polakker.

Tjenesteutsetting er et område i sterk vekst. Mest kjent er det at tjenester settes ut til India, men det er også mange som setter ut til europeiske land med billigere arbeidskraft. Accenture er et av selskapene som leverer tjenesteutsettingstjenester fra europiske land og når utvider de med et nytt senter.

Accenture forteller at de åpner et nytt senter i Warszawa i Polen som skal ta seg av tjenesteutsettelser innen finans, regnskap, logistikkstyring og personaladministrasjonssystemer.

Warszawa-senteret er ikke Accentures første i Europa. Fra før av har det internasjonale konsulentselskapet tilsvarende sentre i Praha, Bratislava og Riga.

- Accentures arbeidsstyrke er global og vi har industrikompetanse for å betjene våre klienter i de markedene og i geografien som er mest fornuftig for dem, sier Jo Deblaere i Accenture i en pressemelding.

Europa henger etter USA i tjenestutsetting og endel av årsaken til det er alle de forskjellige språkene som benyttes i Europa. Mens amerikanske selskaper bare trenger engelskspråklige tjenester har europeiske land behov for flere forskjellige språk. Det gjør at det blir færre tilbydere som kan tilby den ønskede tjenesten for europeiske kunder som ønsker å tjenesteutsette noen av sine interne funksjoner. Dette skal Accentures nye senter ta høyde for og senteret skal etterhvert være bemannet med 1000 polakker trent i mer enn et dusin europeiske språk.

Til toppen