RESULTATERFINANS

Accenture vil på børs

Partnerne i verdens største konsulentselskap, Accenture, har bestemt seg for å prøve lykken på børsen. Dette ble endelig bestemt i natt.

Sigvald Sveinbjørnsson
19. apr. 2001 - 09:47

På et partnermøte i Dallas onsdag bestemte partnerne i verdens største konulentselskap, Accenture, å endre strukturen på selskapet for å ta det på børs.

På partnermøtet ble det ikke klart når en eventuell børsnotering skulle skje. Men det som er sannsynlig er at deler av aksjene i konsulentgiganten blir solgt til aksjemarkedet, mens majoriteten av aksjene vil bli delt ut til de 2.500 partnerne i selskapet. Dette melder Financial Times.

Accenture er ett av de gjenlevende konsulentselskapene som er drevet på partner-modellen. Det vil si at det er partnerne som eier hele selskapet, og som bestemmer strategien. Hvilken modell man skal satse på videre, om det kommer til å bli utnevnt partnere også i fremtiden, er ikke kjent.

Avgjørelsen til Accenture-partnerne har vært ventet, da selskapet siden i fjor har utredet mulighetene ved en børsnotering. Men den kommer i en tid da konsulentselskaper har rast i verdi.

En av Accentures største konkurrenter på verdensbasis, PricewaterhouseCoopers, planlegger også å gjøre noe med konsulentdelen i selskapet. Etter hva digitoday.no forstår skal dette enten være salg av hele konsulentdelen, eller ved en børsnotering.At man stemte for en endring av selskapsstrukturen blir sett på som den siste og avsluttende prosessen på skilsmissen med Arthur Andersen . Accenture gikk under navnet Andersen Consulting, men byttet navn ved overgangen til inneværende år.

Avgjørelsen i partnermøtet er ikke offentlig, og Accenture vil ikke kommentere saken. Financial Times melder om at en pressemelding skal sendes ut torsdag morgen, amerikansk tid.

Heller ikke markedssjef Bjørn Boberg ved Accenture i Norge vil kommentere nyheten, men henviser til hovedkontoret i Dallas.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.