Acer advarer Microsoft

Sterk kritikk av nettbrett-satsingen.

Microsoft-sjef Steve Ballmer visste at lanseringen av nettbrettet Surface kunne skape misnøye blant deres pc-partnere.
Microsoft-sjef Steve Ballmer visste at lanseringen av nettbrettet Surface kunne skape misnøye blant deres pc-partnere. (Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images / All Over Press)

Sterk kritikk av nettbrett-satsingen.

Microsoft sjokkerte da de i juni kunngjorde at selskapet skal utvikle en serie nye nettbrett kalt Surface. PC-leverandørene var ikke orientert i forkant.

Enkelte av dem skal derfor ha følt seg sveket. Det kan oppfattes som at de nå må konkurrere med produkter fra Microsoft, samtidig som de selv er stordistributører av Windows-lisenser de må betale for.

Kritikken har i hovedsak vært formidlet via anonyme kilder i pressen. Unntaket er Acer, der sjefen for EMEA-området tidlig uttrykte bekymring.

- Skadelig for økesystemet

Nå tar også konsernsjefen i det som er verdens fjerde største pc-produsent bladet fra munnen.

Acers J.T. Wang er den første toppsjefen i pc-bransjen som offentlig kritiserer Surface-satsingen.

- Vi har sagt til Microsoft at de bør revurdere planene. Surface vil påvirke økosystemet svært negativt, og kan skade andres produkter, sier Acer-toppen i et intervju med Financial Times.

Han siteres videre på at produksjon av maskinvare ikke er Microsofts domene, og at de dermed bør komme på bedre tanker.

- Dette er ikke noe dere er dyktige på, så vennligst tenk dere om to ganger, sier Wang.

Microsoft har selv erkjent at de risikerer å tråkke på tærne til pc-partnere gjennom sin nettbrett-satsing. Dette er nevnes blant risikofaktorene selskapet står overfor, heter det i en fersk årsrapport fra Microsoft til USAs finanstilsyn:

Surface-serien «vil konkurrere med produkter fra våre OEM-partnere, noe som kan påvirke deres engasjement for vår plattform», skriver Microsoft.

Her blir også lanseringsdatoen for Surface for første gang avslørt. Den første modellen, som blir ARM-basert og med operativsystemet Windows RT, skal lanseres samtidig med Windows 8 den 26. oktober.

    Les også:

Til toppen