Acer advarer mot Windows-oppdatering

Brukere av PC-er fra Acer anbefales å vente med å installere Service Pack 2 for Windows XP.

Brukere av PC-er fra Acer anbefales å vente med å installere Service Pack 2 for Windows XP.

Svenske Microdatorn skriver i dag at Acer i Sverige fraråder brukerne av selskapets PC-er å oppdatere Windows XP med Service Pack 2 (SP2), hvis maskinen er kjøpt før 1. oktober i år. En slik oppdatering vil i noen tilfeller få PC-en til å krasje. Hvis det ikke er mulig for brukeren å komme inn i operativsystemet, slik at oppdateringen kan avinstalleres, må Windows XP installeres på nytt.

Microdatorn skriver om et konkret tilfelle med en bærbar Acer Travelmate, hvor eieren fikk beskjed fra supportavdelingen til Acer om at reinstallering var eneste utvei.

Da Microdatorns journalist senere ringte Acers svenske supportavdeling, og sa at han hadde installert SP2 på en Acer-maskin, fikk han beskjed om at det var en dårlig idé.

Problemet skal skyldes en konflikt mellom drivere i Windows XP og Acers egne drivere. Dette får maskinen til å henge. Maskiner solgt etter 1. oktober skal ikke være berørt av problemet.

Per Nordaas, teknisk sjef for Acer Computer Norway, bekrefter at problemet eksisterer, men har selv bare hørt om ett slikt tilfelle i Norge. Noen detaljer om dette tilfellet kunne han ikke gi, heller ikke om hva slags modell det var snakk om*.

Nordaas anbefaler brukere av Acers PC-er som ennå ikke har installert Service Pack 2, om å vente til selskapet har funnet en løsning på problemet. Informasjon om dette vil bli lagt ut på selskapets norske nettsted.

Brukere som allerede har installert SP2 uten problemer av noe slag, vil trolig ikke være berørt av dette problemet.

- Brukerne som opplever problemer bør forsøke å redde mest mulig data, for så å reinstallere operativsystemet, er Nordaas' råd.

* Eieren av maskinen har i ettertid opplyst til digi.no at det er snakk om en Acer TravelMate C302XMi kjøpt for omtrent to måneder siden

Til toppen