RESULTATERFINANS

Acer bedre enn ventet

Kraftig vekst i omsetningen, trass i problemer i Europa.

Acer Asppire One
Acer Asppire One
4. aug. 2010 - 13:26

Den taiwanske pc-leverandøren Acer, verdens nest største innen bærbare, har levert sine tall for andre kvartal til børsen i Taipei. Reaksjonene fra analytikerne er positive: De peker på at Acer har greid å øke marginene trass i problemer i Europa grunnet den svake euroen.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor økte omsetningen med 26 prosent til 150 milliarder Taiwan-dollar, det vil si til noe over 28 milliarder kroner etter dagens kurs (0,18764). Nettoresultatet økte med 54 prosent til 3,59 milliarder Taiwan-dollar, eller over 670 millioner kroner.

Ifølge Bloomberg hadde analytikerne i snitt ventet et nettoresultat på 3,5 milliarder Taiwan-dollar. De er med andre ord positivt overrasket.

Acer har selv ikke kommentert tallene offentlig ennå.

Acer Asppire One
Acer Asppire One

Tall som IDC la fram i forrige uke viser at Acer i «Emea» (Europa, Midtøsten og Afrika) vokste mindre enn markedet i andre kvartal i år, målt i leveranser, og det antas at den svake euro-kursen er en viktig forklaring. Europa er Acers største marked, med over 50 prosent av selskapets omsetning i 2009 på 588 milliarder Taiwan-dollar eller 110 milliarder kroner.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.