RESULTATERFINANS

Acer blir straffet for oppkjøpsplanene

Acers forsøk på å kjøpe seg større er en veldig dårlig ide synes aksjemarkedet.

28. aug. 2007 - 09:03

I går ettermiddag ble det kjent at Acer forsøker å kjøpe seg til en klarere 3. plass i det globale PC-markedet. I jakten på stordriftsfordeler forsøker Acer å kjøpe den mellomstore produsenten i Gateway.

Gjennomføres kjøpe vil Acer gå forbi Lenovo og bli klart størst. Samtidig vurderer Lenovo å kjøpe harddisk-leverandøren Seagate og PC-produsenten Packard-Bell.

Men aksjemarkedet synes åpenbart at Acers planer er veldig lite kloke: Etter at de offentliggjorde budet på Gateway, falt Acer-aksjen med hele 6,9 prosent. Det er så mye som den kan falle får den taiwanske børsen automatisk stopper et videre fall.

Acer er mest kjent for sine Ferrari-maskiner, men har vokst i rekord-tempo og kniver nå med Lenovo om å være tredje størst.

Det var åpenbart prisen investorene reagerte på: Gateway er verdsatt til 500 millioner dollar på New York-børsen og Acer har budt hele 710 millioner dollar for å lokke aksjonærene.

Samtidig la Acer frem kvartalstall i går som viser et overskudd på 60 millioner dollar.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.