Acer går til motsøksmål mot HP

Acer ble saksøkt for patentbrudd, men nå svarer de med å bruke egne patenter i et motangrep mot HP.

Acer går til motsøksmål mot HP

HP er verdens største PC-leverandør, forran Dell. Det er imidlertid Acer som vokser raskest.

Tidligere i år gikk HP til søksmål mot Acer for det de mener er brudd på deres patenter. HP krevde blant annet at Acer stoppet å selge noen av deres produkter i det amerikanske markedet.

Patentene som HP hevder at Acer skal ha brutt med er innen optisk datalagring, kretser, metoder for å redusere strømforbruk, bruk av flere prosessorer i en maskin og en metode for å koble sammen flere enheter.

    Les også:

Nå har Acer gått til motsøksmål. De hevder at HP har brutt med patenter de har innen antenne og DVD-ROM-teknologi. Søksmålet ble ifølge InfoWorld levert til den samme rettsinstansen der HP har levert sitt søksmål, i U.S. District Court for the Eastern District of Texas.

Det tyder klart på at Acer satser på å tvinge HP til å inngå en krysslisensieringsavtale der de begge går med på å lisensiere hverandres patenter. Det er en vanlig strategi for teknologiselskaper som opererer i det amerikanske markedet.

Mange teknologiselskaper hamstrer patenter som de i utgangspunktet ikke har tenkt til å bruke til å kreve lisensieringsavgift for. De blir isteden liggende passive til selskapet eventuelt blir saksøkt, for så å brukes i et motsøksmål på linje med det Acer gjør nå.

Når det gjelder det opprinnelige søksmålet fra HP, hevder Acer at fordi de baserer seg på å bruke underleverandører til en rekke oppgaver, blant annet produksjon av maskinene, dekkes de av en avtale som forhindrer dem fra å bli saksøkt for slike patentbrudd. Disse underleverandørene har tidligere inngått krysslisensieringsavtaler, og Acer hevder derfor at de må regnes som part i disse avtalene.

Les mer om: