Acer-hybrid erstatter tastatur med tablet

Tenker nytt innen grensesnitt, samtidig som de også lanserer tre nye iPad-utfordrere.

Det virtuelle tastaturet vises straks man plasserer ti fingre på den ene av Acer Iconias to skjermer. Med fem fingre på skjermen endres grensesnittet til det nye konseptet Acer Ring. Skjermen kan også fungere til vanlige visninger.
Det virtuelle tastaturet vises straks man plasserer ti fingre på den ene av Acer Iconias to skjermer. Med fem fingre på skjermen endres grensesnittet til det nye konseptet Acer Ring. Skjermen kan også fungere til vanlige visninger.

Tenker nytt innen grensesnitt, samtidig som de også lanserer tre nye iPad-utfordrere.

Den taiwanske pc-leverandøren Acer – verdens nest største, etter HP og foran Dell, Lenovo og Asus ifølge Gartner – kunngjorde i går en offensiv innen mobilt utstyr. Nye produkter omfatter en Android-drevet smartphone med 4,8 tommers skjerm, tre nye iPad-utfordrere, og en hybrid bærbar pc der tastaturet er byttet ut med en tablet.

PC Magazine har lagt ut en video på Youtube med opptak fra en demonstrasjon i New York av den hybride bærbare pc-en, døpt Iconia.

Videoen viser hvordan Acer tenker nytt innen grensesnitt. Tableten kan fungere som en vanlig tablet, slik at pc-en får to 14 tommers skjermer. Tableten kan også brukes som virtuelt tastatur. Mest interessant blir det når den omdannes til en ny type grensesnitt for å navigere gjennom tjenester og lokalt lagret informasjon.

Det nye grensesnittet er bygget rundt Acers eget konsept, kalt «Acer Ring», se bildet øverst i denne artikkelen.

Vekslingen mellom virtuelt tastatur og Acer Ring virker enkel: Tar man på skjermen med fem fingre kommer ringen opp. Tar man på skjermen med ti fingre kommer tastaturet opp.

Iconia er ellers utstyrt med Intel Core i5-prosessor, 4 gigabyte minne og 640 gigabyte disk. Operativsystemet er Windows 7 Home Premium, hvilket understreker at det er hjemmemarkedet man først og fremst sikter mot. Det er to videokameraer, hdmi-utgang og en tokjernet AMD-prosessor med dedikert grafikk.

Maskinen vil komme i salg i Storbritannia fra 15. januar, med oppgitt gatepris 1 499 pund, tilsvarende 14 500 kroner.

Ut fra videoen og det øvrige svært sparsomme materialet om Iconia, er det ikke mulig å gjøre seg opp noen begrunnet oppfatning av hvor hensiktsmessig det nye grensesnittet er når pc-en skal brukes til underholdning eller arbeid. Tidligere forsøk fra andre produsenter på å tilby bærbare pc-er med doble skjermer har ikke slått spesielt godt an.

Acer lover å gjøre en utviklerpakke for det nye grensesnittet tilgjengelig fra desember.

Acer vil også vente til over nyttår før de tre iPad-utfordrerne legges ut til salg.

De omfatter en Android-drevet modell med 7 tommers skjerm, og to modeller med 10 tommers skjerm, drevet av henholdsvis Windows og Android. Android-modellene kommer i april, Windows-varianten i februar.

Prisnivået på disse enhetene er oppgitt til mellom 299 dollar og 699 dollar. I USA selges iPad for mellom 499 dollar og 829 dollar. Alle Acer-modellene vil tilby både 3G og WLAN.

Den avanserte Android-drevne mobiltelefonen som Acer kunngjorde i New York vil komme i salg i april. Grensesnittet er Acers eget. Skjermen på 4,8 tommer vil ha en oppløsning på 1280x480. Mobilen vil få to kameraer, en i 8 megapiksler bak og en i 2 megapiksler foran, med tanke på både videoopptak i 720p og bruk i videokonferanser. Prosessoren er en Snapdragon i 1 gigahertz.

Til toppen