RESULTATERFINANS

Acer kjøper Gateway, blir tredje størst

Lenovo og Acer kappes om å kjøpe seg større og Acer kom først i mål.

27. aug. 2007 - 14:57

Hele PC-bransjen hevder at storskala-fordelene er store og bransjen legger derfor stor vekt på å være størst. HP har nå klart størst fordi Dell begynte å slite.

Samtidig slåss Acer og Lenovo om tredjeplassen. For å bli større ble det avslørt tidligere i august at Lenovo vurderer å kjøpe Packard-Bell, mens Acer også vurderte et oppkjøp.

Nå er Acer-oppkjøpet i boks og det ble Gateway slik spekulasjonene spådde. Acer kjøper Gateway for 710 millioner dollar og blir dermed klart tredje størst i verden. Spørsmålet er om det holder hvis Lenovo kommer i mål med forhandlingene av Nederland-baserte Packard-Bell.

    Les også:

Gateway har base i USA og solgte direkte til kundene, men tapte krigen mot Dell. Gateway har siden vært gjennom både opp- og nedturer. Gateway selger primært i USA, men har de siste årene spredd seg internasjonalt, blant annet til enkelte land i Europa.

Det litt ironiske er at Hong Kong-investoren og Packard-Bell-eier John Hui forsøkte å forene nettopp Packard-Bell og Gateway i fjor. Hui forsøkte seg med 450 millioner dollar for et år siden, men fikk et nei på det. Og det er et krysseier-skap mellom de to PC-produsentene. Packard-Bell eier tre prosent av Gateway.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.