RESULTATERFINANS

Acer ned 30 prosent

Nytt tapskvartal for verdens fjerde største pc-leverandør.

Salget av Acers nettbrett Iconia har ikke kompensert for tilbakegangen for selskapets små bærbare pc-er.
Salget av Acers nettbrett Iconia har ikke kompensert for tilbakegangen for selskapets små bærbare pc-er. Bilde: Acer
24. okt. 2011 - 09:48

I en kort pressemelding kunngjør den taiwanske pc-leverandøren Acer foreløpige tall for tredje kvartal.

Sammenliknet med samme kvartal for et år siden faller omsetningen med 30 prosent til 3,8 milliarder US dollar. Driftsresultatet er på minus 43 millioner dollar, nettoresultat er minus 36 millioner dollar.

Regnskapet er ennå publisert: Det skjer først når det er revidert. Acer holder en investorkonferanse fredag denne uken, og lover flere detaljer da.

Problemene til Acer stikker dypt: De første ni månedene i år er omsetningen ned 28 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, til 11,4 milliarder dollar, og nettoresultatet etter skatt er minus 220 millioner dollar.

Pressemeldingen inneholder ett lyspunkt: Lagerbeholdningen av pc-er er «betydelig redusert» og ligger nå på et «fornuftig nivå».

Ifølge Bloomberg er tapet i tredje kvartal større enn det analytikerne hadde regnet med.

Acer har siden i fjor stort på små og rimelige bærbare pc-er. Denne produkttypen angripes av nettbrett, og Acer er blant produsentene som er hardest rammet. Regnskapet for andre kvartal viser en nedskriving av lagerbeholdningen på 150 millioner dollar. Selskapet har vært under omorganisering siden i sommer.

Problemene antas å vedvare i fjerde kvartal. Satsingen på nettbrett har hittil ikke vært spesielt vellykket. Ifølge analytikere som uttaler seg til Reuters kan Acer måtte avskrive også sin lagerbeholdning av nettbrett, gitt det gode salget til enda en nettbrettaktør, Amazon med sin Kindle Fire.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.