Abonner
RESULTATERFINANS

Acer så vidt i pluss

Verdens fjerde største pc-leverandør sliter.

Acer arbeider mye med design for å kunne hevde seg i det stadig vanskeligere pc-markedet. Bildet viser Aspire R7, en bærbar pc med nye løsninger for blant annet skjerm og pekeredskap.
Acer arbeider mye med design for å kunne hevde seg i det stadig vanskeligere pc-markedet. Bildet viser Aspire R7, en bærbar pc med nye løsninger for blant annet skjerm og pekeredskap. Bilde: Acer

I fjerde kvartal i fjor bokførte den taiwanske pc-leverandøren Acer et negativt driftsresultat på 3,37 milliarder taiwandollar (654 millioner kroner) av en omsetning på 102 milliarder (20 milliarder kroner).

I første kvartal i år gikk Acer så vidt i pluss: Driftsresultatet ble 29 millioner taiwandollar (5,6 millioner kroner) av en omsetning på 92 milliarder (18 milliarder kroner).

Sammenliknet med første kvartal i fjor falt omsetningen med 19 prosent, driftsresultatet med 90 prosent. Diverse disposisjoner gjorde at resultatet etter skatt havnet på 515 millioner taiwandollar (100 millioner kroner), 80 prosent bedre enn for et år siden.

Selskapet har de siste årene i hovedsak greid å holde bruttomarginen over 9 prosent. Lavmålet var andre kvartal 2011, da omsetningen stupte 32 prosent og marginen havnet på 3,1 prosent. De tre siste kvartalene i 2012 var bruttomarginen henholdsvis 10,2 prosent, 10,3 prosent og 10,5 prosent. Nå er den igjen under 9 prosent, nærmere bestemt 8,5 prosent.

I inneværende kvartal håper Acer å øke omsetningen av mobile enheter, det vil si bærbare pc-er, mobiltelefoner og nettbrett, med opptil 5 prosent. President Jim Wong tror på et driftsresultat for hele virksomheten på rundt null. Han sier det avhenger særlig av prisutviklingen på minnebrikker (DRAM).

Wong venter ellers at rundt 25 prosent av pc-ene som Acer leverer i andre kvartal i år vil ha berøringsskjerm.

Les mer om: