TELEKOM

Acer satset tungt på avanserte mobiler

Skal lansere ti modeller i år.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. feb. 2009 - 12:27

Som ventet kunngjorde Acer i går at selskapet også skal begynne å selge avanserte mobiltelefoner. Acer er fra før en av verdens største leverandører av PC-er.

I løpet av mars og april skal Acer lansere hele fire ulike mobilmodeller i en familie som selskapet kaller Acer Tempo. Samtlige er basert på Windows Mobile 6.1. De skal ifølge selskapet dekke både de personlige og de profesjonelle behovene til forbrukere.

Det er trolig lite å si på de tekniske spesifikasjonene, selv om Acer ikke har offentliggjort alt. De to toppmodellene, M900 og F900, er begge utstyrt med 3,8 tommers berøringsskjerm (Apple iPhone 3G har 3,5 tommers skjerm) med WVGA-oppløsning (800 x 480 punkter). Begge har GPS-mottaker, støtte for HSDPA, FM-radio og utvidbar lagringsplass.

M900 tilbyr dessuten en kameraoppløsning på 5 megapiksler og fingeravtrykkleser. Acer oppgir at F900 også har støtte for WLAN og rask opplasting med HSUPA. Den skal også ha den nyeste versjonen av Internet Explorer for Mobile med støtte for blant annet Flash Lite.

De to øvrige modellene, X960 og DX900, er noe enklere og har mindre skjerm. DX900 har dessuten støtte for to SIM-kort på en gang.

Acers fire første Tempo-mobiler
Acers fire første Tempo-mobiler

Ifølge Cnet News skal Acer i alt lansere ti mobiltelefoner i år. Dette inkluderer også de billigere smartmobilene L1 og C1, som skal komme på markedet til høsten.

Foreløpig vil Acer bare utgi mobiler med Windows Mobile som operativsystem, men under gårsdagens presentasjon skal selskapet ha oppgitt at det har planer om også å benytte andre operativsystemer, uten å spesifisere hvilke.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.