Acer spiser seg innpå HP og Dell

Acer spiser seg innpå HP og Dell

Hittil har kampen i det norske PC-markedet stått mellom HP og Dell, men nå kommer Acer bakfra.

Tall fra det norske PC-markedet i tredje kvartal viser et markedsbilde som er i ferd med å endre seg. I mange år har markedet vært dominert av en kamp mellom HP og et raskt voksende Dell. Det har så vært et godt stykke ned til nestemann på listen.

Dette er i ferd med å endre seg. Tall samlet inn av Finansavisen fra de største aktører, viser store endringer i tredje kvartal.

Dell har løftet seg ekstremt tidligere i år, men store kontrakter skaper voldsomme svinginger - i tredje kvartal fallt salget av stasjonære maskiner med 25 prosent fra samme kvartal i fjor. Det samme skjer dog også for HP.

Bærbar-salget vokser fort, men Dell endre bak HP og overraskende nok Acer. Dette gjør at Dell endre opp med et fall i salget på 3 prosent fra samme kvartal i fjor, mens HP vokser 3 prosent.

Det er Acer som er den overlegne vinneren etter sommerferien. Selskapet har løftet salget hele 31 prosent til 40013 maskiner. Dette løfter Acer opp i tet-sjiktet. Dell solgte 54.283 maskiner og HP solgte 78.440 maskiner.

Tidligere i år så det ut som Dell kanskje kunne ta fra HP førsteplassen i det norske PC-markedet, men den kampen er hvertfall foreløpig utsatt.

Tallene Finansavisen har samlet inn dekker 11 store leverandører og viser at salget for disse totalt økte med åtte prosent fra tredje kvartal i fjor. Totalt solgte de 11 store leverandørene 257.456 maskiner i tredje kvartal i år.

Til toppen