BEDRIFTSTEKNOLOGI

Acorn gir bort NC-design

Den britiske NC-produsenten Acorn sier de vil gi bort opplysninger om alle konstruksjonsdetaljer i sin NC (network computer) til alle som lisensierer deres operativsystem RISC OS.

Eirik Rossen
21. aug. 1997 - 17:19

Acorn Computer Group er selskapet som utviklet den opprinnelige NC-en etter spesifikasjoner fra Oracle. Deres konstruksjon er lagt til grunn for NC-produksjon hos selskaper som RCA, Zenith, Akai og NetProducts. I Norge kan du få Acorn NC-er gjennom Lars Monrad-Krohns nye selskap NCNOR.

Ved ikke å kreve lisensavgift for sin NC-konstruksjon, håper Acorn å redusere inngangsbilletten til NC-markedet, slik at flere selskaper deltar i konkurransen og i markedsføringen av denne stadig forholdsvis nye produkttypen. Det eneste kravet er at man gjør som Oracle og lisensierer operativsystemet RISC OS. Oracles noe trimmede utgave av dette operativsystemet er kjent under navnet NCOS.

Acorn håper at lisensfri konstruksjon vil få så mange inn i markedet at NC-prisen faller.

Acorns NC-konstruksjon omfatter støtte til Java, Shockwave, RealAudio, tilkobling via modem (opptil 56 kbps), ISDN, ADSL og kabelmodem, samt en rekke alternativer med grafikk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.