RESULTATERFINANS

ACTA ensom norsk svale i utlandet

Acta Sundal & Collier (kun ACTA fra 1. november) går mot strømmen og satser på nettbank i Sverige og Finland.

Oddmund Grøtte
5. okt. 2000 - 14:25
ACTA, med base i Stavanger, satser stort med satsing i Sverige og Finland. Selskapet annonserte i februar at de skulle starte bankvirksomhet, og har i mellomtiden brukt tiden til å bygge infrastrukturen rundt selskapet.


- Vi er snart klare, sier konsernsjef Alfred Ydstebø til digitoday.no.

- ACTA skal tilby fondsrådgivning, aksjemegling og tradisjonelle banktjenester. Vi har allerede etablert kontor i Stockholm og holder på å etablere oss i Finland i disse dager. Det handler om få de rette personene på plass, og vi er meget tilfreds med de personene vi har i ledelsen. De ansatte i Stockholm har drevet med fondsrådgivning en tid, men vi håper å lansere nettbanken i løpet av andre kvartal neste år. Satsingen i Finland skal åpne i 3. kvartal, sier Ydstebø.

- Konkurransen i Sverige er knallhard, men vi mener likevel at vi har noe å tilføre markedet. Vi skal skille oss ut med god effektivitet og stor bredde i produktspekteret. Vi er først og fremst en sparedrevet bank, ikke lånedrevet som for eksempel Kreditkassen. Boliglån er en "commodity" som det er vanskelig å skille seg ut på. Vi skal tilby boliglån, men dette er en liten del av vårt produkt og skal outsources etter hvert. I tillegg satser vi internasjonalt, det gjør ikke for eksempel Kreditkassen og DnB, forteller Ydstebø, og legger til at ACTA skiller seg fra for eksempel E*Trade ved at ACTA tilbyr rådgivning, både når det gjelder aksje- og fondsmarkedet.

- Hvem er kundegruppen?

- Alle! Alle som sparer tilhører vår målgruppe.

ACTA-konsernet har omtrent 300 ansatte totalt, og omtrent 100 av disse jobber i Stockholm. I fjor omsatte konsernet for 186 millioner kroner.

Les også de andre nettbank-sakene:
Småsparerne tar makten
Spår stor vekst for nettbanker
Spis eller bli spist
Innovasjon og Internett gir store aksjonærverdier
Nettbanken, hvem er det ?
Flere bruker nettbanker
ACTA ensom norsk svale i utlandet
Norske nettbanker satser helst i Norge
Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.