Active 24 er kjøpt opp og tas av børs

Active 24 er kjøpt opp og tas av børs

Mamut har full kontroll over Active 24 og nå tvinger de resterende aksjonærer til å selge sine aksjer.

Programvareselskapet Mamut har 90,1 av aksjene i det børsnoterte domeneselskapet Active 24. Det er nok til at de i henhold til almennaksjeloven kan tvangsinnløse de resterende aksjonærene.

Mamut og Active24 arbeider i to forskjellige deler av IT-markedet, Mamut selger økonomisystemer til små og mellomstore selskaper, mens Active24 primært selger domene-navn.

Med 90,1 prosent av aksjene varsler Mamut nå at de tvangsinnløser. De betaler 6,50 for hver aksje, det samme som selskapet tilbød i det frivillige budet de opprinnelig kom med.

- Vi ser frem til å bli eneste eier i Active 24 og har klare planer om hvordan både kunder, ansatte og aksjonærer kan komme vesentlig styrket ut av denne prosessen, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut, i en pressemelding.

Med en eier som eier alle aksjene i selskapet, er det ikke lengre aktuelt for Active 24 å være notert på Oslo Børs. Dermed forsvinner selskapet fra børslisten.

    Les også:

Mamut begynte å kjøpe aksjer i Active 24 etter at selskapet inngikk en strategisk samarbeidsavtale med Mamuts konkurrent 24sevenoffice tidligere i år. Hva som skjer med denne avtalen nå er noe uklart og avhenger mye av hva slags klausuler som står i kontrakten mellom Active 24 og 24sevenoffice.

Til toppen