RESULTATERFINANS

Active 24 er kjøpt opp og tas av børs

Mamut har full kontroll over Active 24 og nå tvinger de resterende aksjonærer til å selge sine aksjer.

24. aug. 2006 - 09:23

Programvareselskapet Mamut har 90,1 av aksjene i det børsnoterte domeneselskapet Active 24. Det er nok til at de i henhold til almennaksjeloven kan tvangsinnløse de resterende aksjonærene.

Mamut og Active24 arbeider i to forskjellige deler av IT-markedet, Mamut selger økonomisystemer til små og mellomstore selskaper, mens Active24 primært selger domene-navn.

Med 90,1 prosent av aksjene varsler Mamut nå at de tvangsinnløser. De betaler 6,50 for hver aksje, det samme som selskapet tilbød i det frivillige budet de opprinnelig kom med.

- Vi ser frem til å bli eneste eier i Active 24 og har klare planer om hvordan både kunder, ansatte og aksjonærer kan komme vesentlig styrket ut av denne prosessen, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut, i en pressemelding.

Med en eier som eier alle aksjene i selskapet, er det ikke lengre aktuelt for Active 24 å være notert på Oslo Børs. Dermed forsvinner selskapet fra børslisten.

    Les også:

Mamut begynte å kjøpe aksjer i Active 24 etter at selskapet inngikk en strategisk samarbeidsavtale med Mamuts konkurrent 24sevenoffice tidligere i år. Hva som skjer med denne avtalen nå er noe uklart og avhenger mye av hva slags klausuler som står i kontrakten mellom Active 24 og 24sevenoffice.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.