Active 24-problemer rammer mange kunder

Active 24 sliter med å lokalisere feilen som rammer mange norske bedrifter i dag.

OPPDATERT SAK: Active24 har som forretningside å levere internettrelaterte tjenester som webhotell, registrering av domenenavn, e-post løsninger og serverdrift over dedikerte servere på Internett.

Men i dag sliter selskapet med en foreløpig ukjent feil. Feilen oppstod i 10-tiden i dag morges og selskapet har enda ikke fått kontroll på situasjonen, medgir Håkon Welde, investor relationsansvarlig i Active 24 til digi.no.

Feilen rammer et ukjent, men stort antall kunder, for feilen rammer både driftssentralen og DNS-serveren til selskapet. Dette har stoppet kommunikasjonen til både de som har kjøpt domenenavn av Active 24 og de har kjøpt driftstjenster av Internett-selskapet.

Active24 har til totalt 250.000 kunder. De fleste av dem har kjøpt sin domene-adressen gjennom selskapet, men om alle disse nå er uten kontakt med nettet har ikke Active 24 oversikt over.

digi.no har i gjennom formiddag mottatt en rekke klager fra fortvilede kunder hos Active24 som hverken får epost eller kontakt med sine websider.

    Les også:

- Årsaken til problemet ligger i kommunikasjonen mellom to av Active 24s server-park, forteller Håkon Welde, investor relationsansvarlig i Active 24 til digi.no.

Feilen kan få store konsekvenser for Active 24 som garanterer sine kunder oppetid blant annet gjennom drift på flere lokaliseringer og over nettlinjer fra flere leverandører for å unngå nedetid.

Til digi.no forklarer presseansvarlig Cecilie Sørensen problemet med en del flytting av data til det nye serverstedet digiplex.

- Alle mann er satt på saken, og vi forventer å ha løst dette innen en halvtime, sier hun til digi.no klokken 1215 i dag. Men klokken 14:15 var Active24.no fremdeles nede.

Welde vil ikke spå overfor digi.no noe nytt tidspunkt for når Active 24 tror de kan ha rettet feilen.

Til toppen