RESULTATERFINANS

Active 24 søker om børsnotering

Active 24, tidligere Active ISP, kan bli neste ny IT-selskap på Oslo Børs.

30. sep. 2004 - 10:02

Hosting og domene-selskapet Active 24 sendte igår en søknad om å bli tatt opp til notering på Oslo Børs.

"Bakgrunnen er at selskapet har kommet til en fase der en børsnotering er et naturlig steg i den videre utviklingen av selskapet", skriver selskapet.

Målet for børsnoteringen er å hente mer penger for å finansiere oppkjøp i utvalgte europeiske markeder. Det er selskapets ambisjon å bli børsnotert i løpet av 4. kvartal.

Active 24 (tidl. Active ISP) har de siste årene gjennomgått en betydelig restrukturering av virksomheten. Markedsposisjonen er som en følge av dette styrket vesentlig både gjennom organisk vekst og oppkjøp, mener selskapet.

Omfattende kostnadsreduksjoner har gitt lønnsomhet samtidig som den finansielle stillingen er solid. Når selskapet nå søker børsnotering skjer dette blant annet for å finansiere videre vekst i et europeisk marked i sterk utvikling.

- En børsnotering representerer en viktig milepæl for Active 24. Med basis i en ledende, fleksibel teknologisk plattform og et brukervennlig tjenestespekter, har vi bygget en sterk markedsposisjon i noen av verdens mest avanserte og innovative IT-markeder. Med ledende posisjoner i Norge, Sverige, Nederland, Storbritannia og Tsjekkia som plattform ønsker vi å aktivt ta del i den hurtige veksten som skjer i de europeiske markedene for Internett hostingtjenester, sier administrerende direktør Anders Eriksson, i Active 24.

Selskapet har i dag 195.000 unike kunder, som spenner fra å ha kjøpt et og flere domene-navn til å få driftet mer avansert nettløsninger. Selskapet har totalt 229 ansatte.

- Vi regner med å omsette for rundt 200 millioner kroner i år og vil til tross for en omstrukturering gå med overskudd, forteller finansdirektør Thomas Christensen i Active24 til digi.no.

Christensen forteller at Active24 har blinket ut en del mulige oppkjøpskandidater i Ungarn, Polen, Danmark og Belgia. Selskapet er mindre interessert i oppkjøp i Tyskland og Frankrike.

Active 24 har i dag 375 aksjonærer, hvorav drøyt 50 prosent av dem er norske. To utenlandske venturefond, European Capital Ventures og Renaissance Ventures er selskapets største aksjonærer.

Styret i Active 24 har engasjert Fondsfinans som finansiell rådgiver i forbindelse med børsnoteringen.

- Vi har i dag en solid markedsposisjon og økonomisk stilling. Gjennom børsnoteringen og tilførselen av ny egenkapital bedrer vi ytterligere mulighetene for å dominere markedet fremover, sier finansdirektør Thomas Christensen i Active 24.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.