Active ISP både bremser og gasser

Hosting- og internettadresse-selskapet Active ISP fossblør penger og må droppe børsplanene. Men selskapet planlegger likevel nye oppkjøp.

Hosting- og internettadresse-selskapet Active ISP fossblør penger og må droppe børsplanene. Men selskapet planlegger likevel nye oppkjøp.

Active ISP er et av Norges mest kjente Internett-selskaper, blant annet fordi selskapet er alene i Norge om å selge Internett-adresser som ender på .com, .net eller org. Men høy profil er ikke nok.

I andre kvartal omsatte selskapet for 19,4 millioner kroner og satt igjen med et resultat før skatt på minus 109 millioner kroner.

Dermed melder Active ISP seg inn i køen av selskaper som nå rydder opp i regnskapet og ambisjonene. Rekordtapet inkluderer restruktureringskostander på 67,2 millioner kroner, noe som inkluderer både nedleggelser av kontorer i Europa, tap på kundefordringer og oppsigelser i Oslo. Staben reduseres totalt fra 270 til 190 ansatte.

En bedrøvelig kursutvikling i gråmarkedet som verdsetter selskapet til under kontantbeholdning gjør at selskapet nå medgir at planen om børsnotering er skrinlagt. Men dette er ikke kanskje så alvorlig, for selskapet timet sine emisjoner svært godt og sitter nå med 350 millioner kroner på bok. Dette setter Acitive ISP i stand til å ekspandere i stedet for å måtte slanke, sier nyansatt toppsjef David Chartier.

- Dette er en bransje med stordriftsfordeler. Mange av våre konkurrenter sliter og vi kan med pengene vi har, kjøpe eller bytte disse selskapene til oss. Mange teleselskaper ønsker også å kvitte seg med hostingtjenester de har bygget opp på si. Vi er i konkrete forhandlinger med en europeisk aktør, forteller Chartier til digi.no.

Selskapet gjorde nylig et stort oppkjøp i Sverige: Active ISP kjøper stort i Sverige

Active ISP har to driftssentraler - en i Norge og en i Sverige, hvor de nå har 60.000 Internett-sites. Dette gjør selskapet til Europas største på små og mellomstore kunder, hveder Chartier.

Chartier lover at Active ISP skal gå i pluss i løpet av første halvår 2002.
- Da vil vi minimum sitte igjen med 200 millioner kroner, lover han.

Chartier lover at kundene som har sine Internett-sider hos Active ISP ikke skal merke noe til nedskjæringene.

Til toppen