Active ISP på oppkjøps-turné

Active ISP kjøper sitt første selskap i Spania om kort tid. Active-toppsjef, Rolf Larsen, varsler nå flere oppkjøp for å vokse i det europeiske markedet.

Active ISP kjøper sitt første selskap i Spania om kort tid. Active-toppsjef, Rolf Larsen, varsler nå flere oppkjøp for å vokse i det europeiske markedet.

<<strong>Active ISP har skrevet en avtale med det spanske hostingselskapet Interplanet. Selskapet er den største, privateide aktøren på dette markedet i Spania. Dermed setter administrerende direktør i Active ISP,Rolf Larsen, startskuddet for et oppkjøpsraid i Europa.

Det er ikke kjent hvor mye Rolf Larsen og kompani har betalt for Interplanet. Tallene for selskapet, og hvor mye de omsetter for, vil ikke Active ISP ut med. Men oppgjøret er gjort kontant, ikke i aksjer.

- Vi har rekruttert folk som i dag flyr rundt i hele Europa for å finne selskaper som er komplimentære til oss, og som passer inn i vår struktur, sier Larsen, som mener den siste tidens fall på børsene har gitt selskapet en gylden sjanse til å kjøpe.

Active ISP har en velfylt kasse på rundt 600 millioner kroner. Dette er penger selskapet hentet inn fra investorer like før markedet havarerte.

Les mer om pengene:
Norsk nettmilliardær med 120 mill. til ActiveISP
- 25 prosent av omsetningen til Interplanet er basert i Sør- Amerika, noe som gjør oppkjøpet av selskapet til vårt springbrett inn i det latinamerikanske markedet, sier Larsen.


Active ISP skal også begynne å tilby ASP-tjenester (fjerndata) til sine kunder. Dette er basert på basisprogrammer som Word og Excel, og er først og fremst rettet mot små og mellomstore bedrifter. Også disse tjenestene skal lanseres i andre land enn Norge.

Per i dag er Active ISP etablert i 11 europeiske land, samt USA. Men Larsen mener at selskapet skal ekspandere så vilt at listen over land kan økes både en og to ganger i måneden.

Til toppen