Activision kjøper opp svenske Candy Crush for 50 milliarder

 

Activision kjøper opp svenske Candy Crush for 50 milliarder
Candy Crush er en av fjorårets største app-suksesser. Nå blir det opprinnelig svenske spillselskapet kjøpt opp for 50 milliarder kroner. Bilde: King.com

Statsminister Erna Solberg spiller Candy Crush under en flytur. Bildet er tatt i opptakten til stortingsvalget i 2013. Bilde: Heiko Junge, NTB scanpix
Activision Blizzard kjøper opp det svenskgründede spillhuset King Digital Entertainment for 5,9 milliarder dollar. Det tilsvarer litt over 50 milliarder norske kroner.

Virksomheten omsatte i fjor for 2,26 milliarder dollar med et overskudd på 0,58 milliarder dollar. De har rundt 1.400 ansatte.

King ble grunnlagt i Sverige i 2003 og holdt samme året på å gå konkurs. Julaften samme året ble de reddet i tolvte time av investorer. Senere etablerte de hovedkontor i London. Selskapet som er aller mest kjent for kjempesuksessen Candy Crush ble notert på Wall Street i fjor.

Styret i selskapet opplyser i en pressemelding at de har akseptert budet på 18 dollar aksjen. Det tilsvarer en budpremie på 16 prosent mot aksjekursen da New York-børsen stengte i går. Eller 23 prosent over snittprisen de siste tre månedene.

King skal fortsatt drives som en selvstendig enhet, med King-sjef og medgrunnlegger Riccardo Zacconi som direktør mens Sebastian Knutsson, som også var med på å stifte King i 2003, fortsetter som kreativ direktør, skriver NTB.

Amerikanske Activision Blizzard er et av verdens største spillselskap med titler som World of Warcraft, Call of Duty, Guitar Hero og StarCraft.

–  For noen sellouts!

King har egne spillstudioer og kontorer verden over, inkludert i Stockholm, Malmö, London, Berlin, Barcelona, Malta, Singapore,, Seattle, San Francisco, Seoul, Tokyo og Shanghai.

Den svenske spillutvikleren Markus «Notch» Persson som står bak Minecraft, har også en fortid i King, før han startet for seg selv og endte opp som mangemilliardær ved å selge foretaket Moajang til Microsoft. I en ironisk melding gratulerer han sine tidligere kollegaer med salget:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.