RESULTATERFINANS

Adcore kutter i utlandet

Det svenske konsulentselskapet Adcore selger seg ut av alle sine bedrifter utenfor Sverige. Selskapet konstaterer at det ikke finnes sjanse for lønnsomhet.

Sigvald Sveinbjørnsson
12. juni 2001 - 09:26

Det svenske konsulentselskapet Adcore AB befinner seg i dyp krise. I dag kom meldingen om at selskapet selger seg ut av alle sine datterselskap i utlandet, utenom Japan. Samtidig melder administrerende direktør Göran Wågström at han vil forlate sin stilling. Dette skriver Computer Sweden.

I en pressemelding skriver selskapet at forutsetningene for utenlandsvirksomheten har forandret seg radikalt, og at selskapet ikke har en sjanse til å endre utviklingen.

Bakgrunnen for krisen, skriver Computer Sweden, er Adcores tidligere appetitt på konkurrenter i utlandet. Selskapet har siden 1999 kjøpt opp en rekke av sine konkurrenter utenfor Sveriges grenser. Nå konstaterer selskapet at dette har vært en bom.

- Utenlandssatsingen har vært mislykket for Adcore. Selskapet har ikke hatt kapasitet til å ta hånd om og videreutvikle satsingen i utlandet. Dette har gjort det nødvendig å avhende de utenlandske enhetene og konsentrere virksomheten til Sverige, sier Lars Evander som er styreformann i Adcore.

digitoday.no kommer tilbake til saken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.