BEDRIFTSTEKNOLOGI

AddTech kaster inn håndkleet

Steve Jobs' sanering av Mac-klonemarkedet har fått sitt første norske offer. Importøren av Power Computings Mac-kloner, AddTech, avvikler driften i Norge.

Jens Kanden
14. okt. 1997 - 15:23

- Det er ikke noen muligheter igjen i Mac-klonemiljøet, så vi hadde ikke noe valg, sier primus motor i AddTech, Stein Terje Skaar til digi.no.

- Det er slutt på varer fra Power Computing, så vi bestemte oss for å avvikle selskapet.

- Det er trist at det gikk som det gikk, men vi kan ikke fly rundt å ergre oss, sier Skaar, som ennå ikke vet om det bærer mot skifteretten eller om det blir en styrt avvikling. Uansett er aksjekapitalen på 200.000 kroner tapt.

Skaar forblir i Mac-miljøet og tar med seg teknisk ansvarlig, Henrik Monsen, til Apple-forhandleren MacPower som ble etablert i Oslo for et drøyt år siden. Med økningen i staben vil MacPower ha fire ansatte, og selskapet vil fokusere på det grafiske marked. De to fra AddTech vil få muligheter til å komme inn på eiersiden i MacPower etterhvert.

Klok av skade har Skaar bestemt seg for ikke å satse eksklusivt på Apple-plattformen.

- Vi satser i grafiske miljøer og ser behovet for å dekke markedet på flere plattformer. Derfor vil nestemann vi ansetter være en PC-mann, avslutter Skaar, som skal bruke de nærmeste ukene til å legge ned AddTech og overføre virksomheten til MacPower.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.